Οι Άντονι Έντουαρντς και Ταϊρίς Χαλιμπάρτον είχαν έναν λόγο παραπάνω που χάρηκαν για την είσοδό τους στις καλύτερες πεντάδες του NBA για την σεζόν 2023/24 – όπου ο Γιάννης συμπεριλήφθηκε στην κορυφαία πεντάδα. Βασικά, είχαν 41 εκατομμύρια λόγους, όσα και τα έξτρα λεφτά που προστέθηκαν στο συμβόλαιό τους χάρη σε αυτό!

Παίρνοντας τα πράγματα από την αρχή, ο Έντουαρντς συμπεριλήφθηκε στην 2η καλύτερη πεντάδα του NBA για την σεζόν 2023/24, ενώ ο Χαλιμπάρτον στην 3η καλύτερη πεντάδα. Από την στιγμή λοιπόν που κατάφεραν να μπουν σε οποιαδήποτε από τις τρεις καλύτερες πεντάδες, είδαν αυτόματα τα συμβόλαια που είχαν υπογράψει να παίρνουν μία σημαντική αύξηση, που θα τους κάνει πλουσιότερους κατά 41 εκατομμύρια δολάρια!

Συγκεκριμένα, αμφότεροι είχαν συμφωνήσει σε πρόωρη επέκταση συμβολαίου για το μάξιμουμ, ήτοι 204 εκατ. δολάρια για πέντε χρόνια. Βάσει της συλλογικής σύμβασης ανάμεσα σε παίκτες και ιδιοκτήτες ωστόσο, αν ένας παίκτης καταφέρει να βρεθεί σε μία από τις τρεις κορυφαίες πεντάδες στα πρώτα τέσσερα χρόνια στην λίγκα του, τότε αυτόματα αυξάνονται οι ετήσιες απολαβές του, αφού πλέον δικαιούται το 30% του σάλαρι καπ και όχι το 25%.

Αυτό μεταφράστηκε σε +41 εκατ. δολάρια για τους δύο γκαρντ, κάτι που σημαίνει ότι πλέον έχουν πενταετή μάξιμουμ συμβόλαια αξίας 245 εκατ. δολαρίων.