Με απόλυτη επιτυχία πραγματοποιήθηκαν το βράδυ της Τετάρτης στο ξενοδοχείο St. Raphael Resort & Marina οι βραβεύσεις αρίστων ιστιοπλόων και ομίλων της Κυπριακής Ιστιοπλοϊκής Ομοσπονδίας για τις χρονιές 2019, 2020 και 2021.
Κορυφαίος αθλητής αναδείχθηκε για μία ακόμη φορά ο Παύλος Κοντίδης του Ναυτικού Ομίλου Λεμεσού, στη δεύτερη θέση ο Αντρέας Καριόλου του Ναυτικού Ομίλου Κερύνειας και τρίτος ο Σωτήρης Μιλτιάδους του Ναυτικού Ομίλου Αμμοχώστου.
Στις γυναίκες η πρωτιά πήγε στην Μαριλένα Μακρή του Ναυτικού Ομίλου Αμμοχώστου, στη δεύτερη θέση βραβεύτηκε η Άντρη Παπασταύρου του Ναυτικού Ομίλου Αμμοχώστου και στην τρίτη θέση η Ανδριανή Γεωργίου του Ναυτικού Ομίλου Αμμοχώστου.
Στους Ναυτικούς και Ιστιοπλοϊκούς ομίλους σε σκάφη ανοικτής θαλάσσης είχαμε τις ακόλουθες βραβεύσεις:

1ος Cyprus International Sailing Club (CISC)

2ος Ιστιοπλοϊκός Όμιλος Επαρχίας Αμμοχώστου  «Begafigo»

3ος Ναυτικός Όμιλος Αμμοχώστου (ΝΟΑ)

Στους Ναυτικούς και Ιστιοπλοϊκούς ομίλους μικρών σκαφών και ιστιοσανίδας είχαμε ις ακόλουθες βραβεύσεις:

1ος Ναυτικός Όμιλος Αμμοχώστου

2ος Ναυτικός Όμιλος Λεμεσού

3ος Ναυτικός Όμιλος Λάρνακας

Στο ξεκίνημα της βραδιάς έγιναν ομιλίες από τον πρόεδρο της ΚΙΟ, κ. Γιάννο Φωτίου, τον Πρόεδρο του ΚΟΑ κ. Ανδρέα Μιχαηλίδη και τον πρόεδρο της ΚΟΕ κ. Γιώργο Χρυσοστόμου.
Πιο κάτω παραθέτουμε αυτούσια την ομιλία του προέδρου της ΚΙΟ, κ. Γιάννου Φωτίου:
«ΟΜΙΛΙΑ ΒΡΑΒΕΥΣΕΩΝ
ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΚΥΠΡΙΑΚΗΣ ΙΣΤΙΟΠΛΟΙΚΗΣ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ
Φίλε πρόεδρε του Κυπριακού Αθλητισμού Κύπρου, Φίλε πρόεδρε της Κυπριακής Ολυμπιακής Επιτροπής, Αντιπρόεδρε της ΚΟΕ, πρόεδροι ομοσπονδιών, εκλεκτοί καλεσμένοι, γονείς και αθλητές.
Η σημερινή Συνέλευση  μας βρίσκει αντιμέτωπους με το θλιβερό γεγονός του θανάτου του πρώην προέδρου της Ολυμπιακής Επιτροπής Ντίνου Μιχαηλίδη, ο οποίος ανάλωσε κυριολεκτικά την ζωή του υπηρετώντας τον αθλητισμό, ως αθλητής, γυμναστής, παράγοντας και τέλος ως πρόεδρος της ΚΟΕ.
Σας ζητώ όπως προβούμε σε μονόλεπτο σιγή εις μνήμη του Ντίνου αλλά και της Υπουργού Εργασίας Ζέτας Αιμιλιανίδου
Σήμερα μετά από δύο χρόνια περιορισμών στο να διεξάγουμε τις τελετές βράβευσης, οι συνθήκες επιτέλους άλλαξαν και μας επιτρέπουν να γιορτάσουμε όλοι μαζί την βράβευση των αρίστων ιστιοπλόων για το 2019 , 2020 και 2021 όπως επίσης να ευχηθούμε να είναι και το τέλος αυτής της πανδημίας και να παραμείνουμε στους κανονικούς ρυθμούς της ζωής μας.
Η Τελετή μας σήμερα βραβεύει τους αρίστους ιστιοπλόους των τριών τελευταίων χρόνων και αποτελεί την επιβράβευση των μόχθων, κόπων και θυσιών αυτών των αθλητών που με επιμονή, πειθαρχία και σκληρή προπόνηση κάτω από και συχνές αντίξοες καιρικές συνθήκες κυνηγούν τα όνειρα τους και την επίτευξη των προσωπικών τους στόχων.
Οι Ολυμπιακούς Αγώνες στο Τόκυο 2021 αποτελούσαν κα το επιστέγασμα της όλης προσπάθειας των πρωταθλητών ιστιοπλόων μας οι οποίοι είχαν πετύχει και εξασφαλίσει με τις αποδόσεις τους την πρόκριση.
Η Κύπρος και η Ομοσπονδία μας εκπροσωπήθηκε από τους τέσσερεις πρωταθλητές / τριες μας όπου όλοι πάλεψαν με τα μεγαθήρια της Παγκόσμιας Ιστιοπλοΐας.
Ο Αργυρός Ολυμπιονίκης του Λονδίνου, και πρωταθλητής μας στην κατηγορία Laser, Παύλος Κοντίδης κατέλαβε την 4 θέση η οποία όμως δεν εκπροσωπεί την προσπάθεια και την  όλη του αξία. Κατ’ εμένα του στέρησαν το χρυσό μετάλλιο εντελώς αδίκως λόγω αδικαιολόγητης και εντελώς ασύστολης ποινής που του επιβλήθηκε.
Ο Παύλος παραμένει Ολυμπιονίκης στις καρδιές όλων μας και αποτελεί το παράδειγμα προς μίμηση όλων των νεαρών ιστιοπλόων. Να σημειωθεί ότι ο Παύλος συμπλήρωσε την τέταρτη συμμετοχή του σε Ολυμπιακούς αγώνες.
Ο Παύλος κατέκτησε επίσης κατά το έτος  2019 την 2η θέση στο World Cup Genoa και την 1η θέση στο World Cup Enoshima γεμίζοντας όλη την Κύπρο με περηφάνια για άλλη μια φορά όπως μόνο αυτός μπορεί.
Ο επι μακρόν πρωταθλητής μας στα RSX Ανδρέας Καριόλου κατέλαβε την  12 θέση που αποτελεί και την καλύτερη του θέση ανάμεσα στις 5 συνεχείς Ολυμπιάδες που συμμετείχε. Ο Ανδρέας αποτελεί παράδειγμα επίσης προς μίμηση. Τον διακρίνει η απλότητα και η ταπεινότητα του χαρακτήρα του καθώς επίσης η επιμονή, πειθαρχία και η σκληρή προπόνηση που ασταμάτητα και ακούραστα διεξάγει. Ο Ανδρέας συνεχίζει να προπονείται με στόχο την 6 Ολυμπιάδα.
Η νεαρή πρωταθλήτρια μας Μαριλένα Μακρή κατέκτησε την 1η θέση στο European Laser Radial και την 3η θέση στο Worlds Laser Radial κατά το έτος 2021 και μας έκανε όλους περήφανους δείχνοντας στο διεθνή Ιστιοπλοικό στερέωμα ότι ήρθε για να μείνει και αυτές τις οι επιτυχίες είναι μόνο η απαρχή μιας λαμπρής πορείας.
Στην πρώτη της συμμετοχή σε Ολυμπιακούς η Μαριλένα πήρε την 33 θέση στην κατηγορία Laser Radial. Η Μαριλένα μέσα από τις επιτυχίες των προηγούμενων χρόνων της που ήδη έχω αναφέρει εργάστηκε επίμονα και σκληρά και έδωσε τον καλύτερο ης εαυτό στο Τόκυο.
Η Μαριλένα εκπροσωπεί το μέλλον της γυναικείας ιστιοπλοΐας στα Laser Radial και είμαστε βέβαιοι ότι θα μας χαρίσει πολλές και ευχάριστες στιγμές. Η Μαριλένα συνεχίζει την προετοιμασία της καθώς επίσης και με συνεχείς συμμετοχές σε Διεθνείς διοργανώσεις κυνηγά και αυτή το μεγάλο της όνειρο.
Η πρωταθλήτρια μας στα RSX Νατάσα Λάππα ακολουθώντας τα βήματα του πατέρα της που μας εκπροσώπησε με την συμμετοχή του στους Ολυμπιακού του Sydney,  πήρε την πρόκριση και το βάπτισμα του πυρός στο Τόκυο, όπου έφερε την 21 θέση. Πρώτη προσπάθεια με αρκετές εμπειρίες στο σακίδιο της. Η Νατάσα συνεχίζει με σκληρή προπόνηση να κυνηγήσει  το δικό της όνειρο για την επόμενη Ολυμπιάδα.
Η πανδημία δυστυχώς στέρησε την πρόκριση στο Τόκυο από τον πρωταθλητή μας στα FINN Τότη Ιορδάνου ο οποίος δεν μπόρεσε να μεταβεί στην Ισπανία στον αγώνα πρόκρισης. Ο Τότης είναι ένα παιδί χαμηλό τόνων μεν αλλά και μεγάλων διεθνών επιτευγμάτων.
Η απόφαση της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Ιστιοπλοΐας  να καταργήσει την κλάση του RSX αντικαθιστώντας  με την κλάση του IQ FOIL δημιουργεί μεν νέα προκλήσεις στου πρωταθλητές μας αλλά και ταυτόχρονα σοβαρό πρόβλημα στην εκμάθηση, προετοιμασία και εξασφάλιση της πρόκρισης στην επόμενη Ολυμπιάδα στο Παρίσι 2024. Μέσα σε λιγότερο από 2 μόλις χρόνια θα πρέπει να προσαρμοστούν και να  προετοιμαστούν για Πανευρωπαϊκούς και Παγκόσμιους  Αγώνες με ένα εντελώς νέο σκάφος.
Φίλε πρόεδρε του ΚΟΑ σας ζητώ όπως μελετήσετε και εγκρίνετε την παραμονή των αθλητών μας Καριόλου  και Νατάσας στα κριτήρια του ΚΟΑ μέχρι και το 2024 ανεξαρτήτως αποτελεσμάτων τους για να τους δοθεί η βοήθεια στην όλη τους προετοιμασία.
Περαιτέρω των επιτυχιών των πιο πάνω αθλητών μας δεν μπορώ να παραλείψω να αναφέρω ότι η Κυπριακή Ιστιοπλοική Ομοσπονδία το παρόν έτος,  μετρά 11 αθλητές που εμπίπτουν στα κριτήρια των Σχεδιασμών του ΚΟΑ. Τέσσερις εξ αυτών είναι στον Σχεδιασμό Υψηλής Επίδοσης και 7 στον Σχεδιασμό Νεαρών Πρωταθλητών.
Πιστεύω ότι ο αθλητισμός είναι όπως το χρηματιστήριο και οι επενδυτές θα πρέπει να βάζουν τα λεφτά τους εκεί όπου θα έχουν την μεγαλύτερη απόδοση. Φίλοι πρόεδροι της ΚΟΕ και ΚΟΑ επενδύστε άφοβα στην Ιστιοπλοία και δώστε τα εχέγγυα στα παιδιά αυτά να πιάσουν τους στόχους του τιμώντας ταυτόχρονα τον Κυπριακό αθλητισμό, Ήδη το άθλημα μας το έχει τόσον έμπρακτα αποδείξει.
Η σημερινή γιορτή ανήκει στους αρίστους αθλητές αλλά και στους γονείς και οικογένειες τους που χωρίς αυτούς που με τόσο κόπο και στερήσεις ενθαρρύνουν και στηρίζουν την όλη προσπάθεια των παιδιών τους. Οι γονείς αποτελούν το στυλοβάτη του αθλητισμού και έχουμε υποχρέωση να τους ευχαριστούμε και να τους συγχαρούμε για τις επιτυχίες των παιδιών τους.
Θερμές ευχαριστίες εκφράζω στον Πρόεδρο, την Γενική Διευθύντρια και μέλη του Δ.Σ του ΚΟΑ για την συνεχή τους υποστήριξη και αγαστή συνεργασία. Ο ΚΟΑ αποτελεί τον κύριο αιμοδότη της ομοσπονδίας μας.
Επίσης, η συνεργασία της ομοσπονδίας μας με τον πρόεδρο, και τα μέλη του Εκτελεστικού Συμβουλίου της Κυπριακής Ολυμπιακής Επιτροπής είναι συνεχής και τους ευχαριστώ ιδιαιτέρως για την όλη στήριξη που μας παρέχουν και ιδιαίτερα στους αθλητές μας υψηλού επιπέδου. Μέσα από προγράμματα του Olympic Solidarity αθλητές μας έχουν εξασφαλίσει υποτροφίες καθώς επίσης και ειδικές χορηγίες.
Ευχαριστώ τους Προέδρους και τα μέλη των Δ.Σ των Ναυτικών και Ιστιοπλοϊκών Ομίλων και να εκφράσω τα συγχαρητήρια μου σε όλους τους αθλητές μας και τους προπονητές τους.
Τέλος, θέλω να εκφράσω τις ευχαριστίες μου στον Επίτιμο πρόεδρο Τοτό Θεοδοσίου για την στενή συνεργασία μας τον Αντιπρόεδρο, Γραμματέα και Ταμία της Ομοσπονδίας , στα μέλη του Δ.Σ και των Ε.Σ και στο προσωπικό της Ομοσπονδίας μας, την Έλενα Παπάζογλου, την Μάγδα Χαραλάμπους και το Ομοσπονδιακό Προπονητή Δημήτρη Δημητρίου για την φιλική  στενή και εποικοδομητική μας συνεργασία. Επίσης να ευχαριστήσω τον εκπρόσωπο Τύπου το Πάνο Λάρκο για την συνεργασία μας αλλά και για την σημερινή του παρουσία στην τελετή αυτή.
*Τέλος με απόφαση του ΕΣ να σας ενημερώσουμε ότι όσο αφορά τα μετάλλια των Παγκυπρίων Πρωταθλημάτων που δεν δόθηκαν στους αθλητές λόγω των μέτρων του Κορονοιού που δεν μας επέτρεπαν να διεξάγουμε οποιαδήποτε συγκέντρωση, αυτά θα δοθούν στους Ομίλους από την Ομοσπονδία και αυτοί θα βραβεύσουν τους Αθλητές σου σε μια μικρή τελετή».
Ανδρέας Μιχαηλίδης: «Είμαστε περήφανοι για τις επιτυχίες σας, υπόσχομαι θα συνεχίσουμε να σας στηρίζουμε»
Ο Πρόεδρος του ΚΟΑ, κ. Ανδρέας Μιχαηλίδης στη δική του ομιλία ανέφερε μεταξύ άλλων: «Παίρνω την πάσα από τον φίλο πρόεδρο κ. Φωτίου και θα μεταφέρω στον πρόεδρο και στα μέλη της επιτροπή μας το αίτημα για να μελετήσουμε το αίτημα για τον Καριόλου και την Νατάσα Λάππα. Θέλω να συγχαρώ την ΚΙΟ για την εξαιρετική δουλειά που γίνεται όλα αυτά τα χρόνια. Δουλειά που αποκαλύπτεται μέσα από τις συνεχείς επιτυχίες των αθλητών της.
Θέλω να συγχαρώ και τους γονείς. Γιατί αντέχετε και έχετε κάνει μάχες ζωής για να φέρετε τα παιδιά μέχρι σε αυτό το πολύ υψηλό επίπεδο. Δεν θα ξεχάσω ποτέ τα λόγια ενός πολύ καλού μου φίλου, πατέρας πρωταθλητή, ο οποίος μου είχε πει ότι υποθήκευσε ολόκληρη την περιουσία τους για να πετύχει το παιδί τους, μέχρι που πήρε το πρώτο μετάλλιο και τότε άρχισαν να αποδίδουν οι πολλές προσπάθειες. Επειδή ο φίλος πρόεδρος αναφέρθηκε στους δυο σχεδιασμούς του ΚΟΑ, αυτόν της υψηλής επίδοσης και των ταλέντων, εδώ και δυο χρόνια ανακοινώσαμε και τον σχεδιασμό προοπτικής. Δυστυχώς η πανδημία δεν μας άφησε να τον παρουσιάσουμε. Είμαστε πλέον πολύ κοντά να παρουσιάσουμε και τον τρίτο σχεδιασμό του οργανισμού.
Είμαστε περήφανοι στον ΚΟΑ για τις επιτυχίες σας και στηρίζουμε σταθερά και αδιάληπτα όλα αυτά τα χρόνια τους ιστιοπλόους μας, ώστε να μπορούν απερίσπαστοι να επικεντρώνονται στον αγώνα τους. Ως πρόεδρος του ΚΟΑ υπόσχομαι ότι θα συνεχίσουμε να τους στηρίζουμε και να βρισκόμαστε στο πλευρό τους σε ότι χρειάζονται για το υπόλοιπο της θητείας.
Κλείνοντας, θέλω να μου επιτρέψετε να πω το εξής: Είμαι τρία χρόνια και κάτι μήνες στην προεδρία του ΚΟΑ. Είμαι πεπεισμένος ότι ο τόπος μας χρειάζεται Υφυπουργείο Αθλητισμού. Για να μην θεωρήσει κανείς ότι το λέω με ιδιοτελείς σκοπούς προσπαθώντας να ευλογήσω τα γένια μου, η εισήγηση μου στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας αλλά και στον πρόεδρο της δικής μου παράταξης είναι να γίνουν οι διεργασίες και να δουλέψει το Υπουργείο από το 2023, μετά τις προεδρικές εκλογές, ούτως ώστε ο νέος πρόεδρος να κάνει τη δική του επιλογή. Είναι μία απαραίτητη διαρρύθμιση που θα βοηθήσει αφάνταστα τον αθλητισμό».
Γιώργος Χρυσοστόμου: «Η ιστιοπλοΐα έβαλε γερά θεμέλια στον σύγχρονο κυπριακό αθλητισμό»
Από την πλευρά του ο πρόεδρος της ΚΟΕ, κ. Γιώργος Χρυσοστόμου, σχολίασε: «Ευχαριστώ  για την πρόσκληση να παρευρεθώ και να είμαι μαζί σας για να μοιραστώ αυτές τις όμορφες στιγμές με τους αθλητές και τα στελέχη της ομοσπονδίας η οποία αποτελεί δυνατό κομμάτι της επιτυχίας του κυπριακού αθλητισμού και δυνατό πυλώνα της εκπροσώπησης της χώρας μας στο διεθνή αθλητικό χώρο. Συνεπώς, οφείλω να προτάξω τον σεβασμό μου στην ιστορία, αφού το άθλημα της ιστιοπλοΐας σε συνεργασία με την ΚΟΕ έβαλε γερά θεμέλια στον σύγχρονο κυπριακό αθλητισμό.
Η ΚΙΟ κατάφερε να αναδείξει τον πρώτο Κύπριο αθλητή που ανέβηκε στο βάθρο των Ολυμπιακών αγώνων, τον Παύλο Κοντίδη. Είδε ένα αθλητή να καταγράφει 5 συμμετοχές σε Ολυμπιακούς Αγώνες, τον Αντρέα Καριόλου, και περιμένουμε να τον δούμε στο Παρίσι για 6η φορά. Ο Καριόλου είναι εξαιρετικός χαρακτήρας και είμαι τυχερός που συνεργαζόμαστε μαζί. Υπάρχει και δίκαιο αίτημα από τον Αντρέα το οποίο θα σας ενημερώσω κ. πρόεδρε του ΚΟΑ για να βοηθήσουμε ως οφείλουμε τον Αντρέα και τους υπόλοιπους αθλητές. Οφείλω να ομολογήσω ότι υπάρχει πολύ καλή συνεργασία με τον πρόεδρο του ΚΟΑ και είμαι σίγουρος ότι θα γίνει ακόμη πιο δυνατή.
Η ηθική επιβράβευση των αθλητών αναδεικνύει την ουσία και τις δυο βασικές αρχές στις οποίες στηρίζονται οι αξίες του Ολυμπισμού. Το ευ αγωνίζεσθαι και την ευγενή άμιλλα και ως Πρόεδρος της ΚΟΕ που υπερασπίζεται τις αξίες του Ολυμπισμού δεν μπορώ παρά να νοιώθω υπέροχα που είμαι μαζί σας. Στέλνω τις ευχές μου στους επτά αθλητές που θα μας εκπροσωπήσουν στους Μεσογειακούς Αγώνες. Πολλά συγχαρητήρια στους ανθρώπους της ΚΙΟ και σε όλα τα μέλη για το εξαιρετικό έργο που επιτελείτε και που φαίνεται και μέσα από τα αποτελέσματα.  Να συγχαρώ επίσης το διοικητικό συμβούλιο που συνεχίζει να έχει κοντά του τον κ. Τοτό Θεοδοσίου και τον κ. Τοτό που συνεχίζει να είναι κοντά στους αθλητές και την ιστιοπλοΐα».
Πιο κάτω παραθέτουμε αναλυτικά όλους τους αθλητές/αθλήτριες που βραβεύθηκαν όπως και τους ομίλους:
ΒΡΑΒΕΙΑ ΑΝΟΙΧΤΗΣ ΘΑΛΑΣΣΑΣ

TYPHOON (Ν.Ο.Αμμοχώστου)

Βραβεύεται για τις επιδόσεις του στα Παγκύπρια Πρωταθλήματα Α.Θ 2019, 2020 και 2021

DELTA (CISC)

Βραβεύεται για τις επιδόσεις του στα Παγκύπρια Πρωταθλήματα Α.Θ 2019

 

SVETLANA (CISC)

Βραβεύεται για τις επιδόσεις του στα Παγκύπρια Πρωταθλήματα Α.Θ 2019 και 2021

 

ALPHA (CISC)

Βραβεύεται για τις επιδόσεις του στα Παγκύπρια Πρωταθλήματα Α.Θ 2019, 2020 και 2021

 

VALKYRIE (CISC)

Βραβεύεται για τις επιδόσεις του στα Παγκύπρια Πρωταθλήματα Α.Θ 2020

 

ALMIRA (BEGAFIGO)

Βραβεύεται για τις επιδόσεις του στα Παγκύπρια Πρωταθλήματα Α.Θ 2020

 

BRAVO (CISC)

Βραβεύεται για τις επιδόσεις του στα Παγκύπρια Πρωταθλήματα Α.Θ 2020

 

ECHO (CISC)

Βραβεύεται για τις επιδόσεις του στα Παγκύπρια Πρωταθλήματα Α.Θ 2021

 

SPIRIT OF KIKIS (BEGAFIGO)

Βραβεύεται για τις επιδόσεις του στα Παγκύπρια Πρωταθλήματα Α.Θ 2021

 

AGIOS FOKAS (ΠΟΝΑΘΑ)

Βραβεύεται για τις επιδόσεις του στα Παγκύπρια Πρωταθλήματα Α.Θ 2021

 

ΒΡΑΒΕΙΑ ΙΣΤΙΟΠΛΟΩΝ

 

Ανδρέας Χριστοδουλίδης  (ΝΟΑ)

Βραβεύεται για τις επιδόσεις του στα Παγκύπρια Πρωταθλήματα 2019

 

Χρίστος Χριστοδούλου (ΝΟΛΕ)

Βραβεύεται για τις επιδόσεις του στα Παγκύπρια Πρωταθλήματα 2019

 

Ραφαήλ Θεοχάρους (ΝΟΑ)

Βραβεύεται για τις επιδόσεις του στα Παγκύπρια Πρωταθλήματα 2019

 

Χάρης Παπάζογλου (ΝΟΑ)

Βραβεύεται για τις επιδόσεις του στα Παγκύπρια Πρωταθλήματα 2019

 

Μάριος Δημητρίου (ΝΟΚ)

Βραβεύεται για τις επιδόσεις του στα Παγκύπρια Πρωταθλήματα 2019

 

Πάνος Κωνσταντίνου  (ΝΟΑ

Βραβεύεται για τις επιδόσεις του στα Παγκύπρια Πρωταθλήματα 2019

 

Νικόλας Κανάκης (ΝΟΛΕ)

Βραβεύεται για τις επιδόσεις του στα Παγκύπρια Πρωταθλήματα 2019

 

Ευγενία Μαδιά (ΝΟΛΕ)

Βραβεύεται για τις επιδόσεις της στα Παγκύπρια Πρωταθλήματα 2019

 

Αλέξης Παπάζογλου (ΝΟΑ)

Βραβεύεται για τις επιδόσεις του στα Παγκύπρια Πρωταθλήματα 2019

 

Κυριάκος Καρατσής (ΝΟΑ)

Βραβεύεται για τις επιδόσεις του στα Παγκύπρια Πρωταθλήματα 2020

 

Αλέξης Παναγή (ΝΟΛΕ)

Βραβεύεται για τις επιδόσεις του στα Παγκύπρια Πρωταθλήματα 2020

 

Δημήτρης Γρηγόριου (ΝΟΑ)

Βραβεύεται για τις επιδόσεις του στα Παγκύπρια Πρωταθλήματα 2020

 

Ορέστης Αποστολίδης  (ΝΟΛΕ)

Βραβεύεται για τις επιδόσεις του στα Παγκύπρια Πρωταθλήματα 2019, 2020

 

Simon Schmitz(ΝΟΛΕ)

Βραβεύεται για τις επιδόσεις του στα Παγκύπρια Πρωταθλήματα 2019, 2020

 

Νότης Καζαμίας  (ΝΟΚ)

Βραβεύεται για τις επιδόσεις του στα Παγκύπρια Πρωταθλήματα 2019, 2020

 

Μαρία Μαδιά(ΝΟΛΕ)

Βραβεύεται για τις επιδόσεις της στα Παγκύπρια Πρωταθλήματα 2019 και 2021

 

Σωτήρης Φανάρη (ΝΟΛΑ)

Βραβεύεται για τις επιδόσεις του στα Παγκύπρια Πρωταθλήματα 2019, 2020

 

Άντρεα Παπάζογλου (ΝΟΑ)

Βραβεύεται για τις επιδόσεις της στα Παγκύπρια Πρωταθλήματα 2019 , 2020

 

Νικόλας Πρωτοπαπάς (ΝΟΑ)

Βραβεύεται για τις επιδόσεις του στα Παγκύπρια Πρωταθλήματα 2021

 

Ερρίκος Καρατζής (ΝΟΛΕ)

Βραβεύεται για τις επιδόσεις του στα Παγκύπρια Πρωταθλήματα 2021

 

Artem Dalkarov (ΠΑΣΙΜΙΣ)

Βραβεύεται για τις επιδόσεις του στα Παγκύπρια Πρωταθλήματα 2021

 

Maya Abuzaide (ΝΟΛΕ)

Βραβεύεται για τις επιδόσεις της στα Παγκύπρια Πρωταθλήματα 2021

 

Alessandro Peccini (ΝΟΛΕ)

Βραβεύεται για τις επιδόσεις του στα Παγκύπρια Πρωταθλήματα 2021

 

Ηλίας Έλληνας (ΝΟΑ)

Βραβεύεται για τις επιδόσεις του στα Παγκύπρια Πρωταθλήματα 2021

 

Παντελής Φανάρη (ΝΟΛΑ)

Βραβεύεται για τις επιδόσεις του στα Παγκύπρια Πρωταθλήματα 2020 και 2021

 

Anatoli Zoubovski (CISC)

Βραβεύεται για τις επιδόσεις του στα Παγκύπρια Πρωταθλήματα 2020 και 2021

 

Μαρία Χριστίνα Μιχαήλ (ΝΟΑ)

Βραβεύεται για τις επιδόσεις της στα Παγκύπρια Πρωταθλήματα 2019, 2020 και 2021

 

Ο Μικρότερος σε ηλικία Ιστιοπλόος της χρονιάς 2019:

Lev Novikov (Ν.Ο.Λάρνακας)

Έτος Γέννησης 2010

 

Ο Μικρότερος σε ηλικία Ιστιοπλόος της χρονιάς 2020:

Άγγελος Χατζηπίερας (Ν.Ο.Πάφου)

Έτος Γέννησης 2011

 

Ο Μικρότερος σε ηλικία Ιστιοπλόος της χρονιάς 2021:

Μαρίν Χριστοδούλου Le-Gac (ΠΑΣΙΜΙΣ)

Έτος Γέννησης 2013

 

ΔΙΑΚΡΙΘΕΝΤΕΣ ΑΘΛΗΤΕΣ

 

Νικολέττα Μουζούρη (Ν.Ο.Κερύνειας)

11η Διακριθείσα Αθλήτρια 2019

 

Στέφανος Ανδρέου (Ν.Ο.Αμμοχώστου)

11ος Διακριθείς Αθλητής 2021

 

Λουίζα Παναγίωτου (Ν.Ο.Λεμεσού)

5η Διακριθείσα Αθλήτρια 2019

Βραβεύεται για τις επιδόσεις της στα Παγκύπρια Πρωταθλήματα 2019

 

Γιώργος Μιχαήλ (Ν.Ο.Αμμοχώστου)

8ος Διακριθείς Αθλητής 2019

5ος Διακριθείς Αθλητής 2020

Βραβεύεται για τις επιδόσεις του στα Παγκύπρια Πρωταθλήματα 2019, 2020

 

Χάρης Νικολάου (Ν.Ο.ΑΜΜΟΧΩΣΤΟΥ)

12ος Διακριθείς Αθλητής 2019

7ος Διακριθείς Αθλητής 2020

9ος Διακριθείς Αθλητής 2021

Βραβεύεται για τις επιδόσεις του στα Παγκύπρια Πρωταθλήματα 2019, 2020, 2021

 

Γιάννης Μιλτιάδους (ΝΟΑ)

8ος Διακριθείς Αθλητής 2021

Βραβεύεται για τις επιδόσεις του στα Παγκύπρια Πρωταθλήματα 2019, 2020, 2021

 

Juliusz Hebel (Ν.Ο.Λάρνακας)

7ος Διακριθείς Αθλητής 2019

7ος Διακριθείς Αθλητής 2021

Βραβεύεται για τις επιδόσεις του στα Παγκύπρια Πρωταθλήματα 2019, 2020, 2021

 

Feodor Zoubovski (CISC)

6ος Διακριθείς Αθλητής 2019

2ος Διακριθείς Αθλητής 2020

6ος Διακριθείς Αθλητής 2021

Βραβεύεται για τις επιδόσεις του στα Παγκύπρια Πρωταθλήματα 2019, 2021

 

Παναγιώτης Ιορδάνου (Ν.Ο.Λεμεσού)

4ος Διακριθείς Αθλητής 2019

5ος Διακριθείς Αθλητής 2021

Βραβεύεται για τις επιδόσεις του στα Παγκύπρια Πρωταθλήματα 2019, 2020, 2021

 

Βασίλης Χαραλάμπους (ΝΟΚ)

4ος Διακριθείς Αθλητής 2021

Βραβεύεται για τις επιδόσεις του στα Παγκύπρια Πρωταθλήματα 2020, 2021

 

Ιάκωβος Χριστοφίδης (Ν.Ο.Κερύνειας)

3ος Διακριθείς Αθλητής 2021

 

Γιώργος Γιασεμίδης (Ν.Ο.Λάρνακας)

9ος Διακριθείς Αθλητής 2019

3ος Διακριθείς Αθλητής 2020

2ος Διακριθείς Αθλητής 2021

Βραβεύεται για τις επιδόσεις του στα Παγκύπρια Πρωταθλήματα 2019, 2020, 2021

 

Αιμίλιος Ποέρος  (Ν.Ο.Αμμοχώστου)

3ος Διακριθείς Αθλητής 2019

1ος Διακριθείς Αθλητής 2020

1ος Διακριθείς Αθλητής 2021

Βραβεύεται για τις επιδόσεις του στα Παγκύπρια Πρωταθλήματα 2019, 2020 και 2021

 

Νατάσα Λάππα (Ν.Ο.Λεμεσού)

1η Διακριθείσα Αθλήτρια 2019

10η Διακριθείσα Αθλήτρια 2021

Βραβεύεται για τις επιδόσεις της στα Παγκύπρια Πρωταθλήματα 2020

 

ΚΟΡΥΦΑΙΟΙ ΑΘΛΗΤΕΣ

 

3η Κορυφαία Γυναίκα

Ανδριανή Γεωργίου (Ν.Ο.Αμμοχώστου)

10η Διακριθείσα Αθλήτρια 2019

6η Διακριθείσα Αθλήτρια 2020

ΤΡΙΤΗ ΚΟΡΥΦΑΙΑ ΓΥΝΑΙΚΑ ΙΣΤΙΟΠΛΟΟΣ 2021

Βραβεύεται για τις επιδόσεις της στα Παγκύπρια Πρωταθλήματα 2019, 2020, 2021

 

3ος Κορυφαίος Άνδρας

Σωτήρης Μιλτιάδους (Ν.Ο.Αμμοχώστου)

ΤΡΙΤΟΣ ΚΟΡΥΦΑΙΟΣ ΑΝΔΡΑΣ ΙΣΤΙΟΠΛΟΟΣ 2021

2ος Διακριθείς Αθλητής 2019

4ος Διακριθείς Αθλητής 2020

Βραβεύεται για τις επιδόσεις του στα Παγκύπρια Πρωταθλήματα 2019, 2020 και 2021

 

2η Κορυφαία Γυναίκα

Άντρη Παπαστάυρου (ΝΟΑ)

ΔΕΥΤΕΡΗ ΚΟΡΥΦΑΙΑ ΓΥΝΑΙΚΑ ΙΣΤΙΟΠΛΟΟΣ 2021

Βραβεύεται για τις επιδόσεις της στα Παγκύπρια Πρωταθλήματα 2019, 2020, 2021

 

2ος Κορυφαίος Άνδρας

Ανδρέας Καριόλου (Ν.Ο.Κερύνειας)

ΤΡΙΤΟΣ ΚΟΡΥΦΑΙΟΣ ΙΣΤΙΟΠΛΟΟΣ 2019

ΤΡΙΤΟΣ ΚΟΡΥΦΑΙΟΣ ΙΣΤΙΟΠΛΟΟΣ 2020

ΔΕΥΤΕΡΟΣ  ΚΟΡΥΦΑΙΟΣ ΑΝΔΡΑΣ ΙΣΤΙΟΠΛΟΟΣ 2021

 

1η Κορυφαία Γυναίκα

Μαριλένα Μακρή (Ν.Ο.Αμμοχώστου)

ΔΕΥΤΕΡΗ ΚΟΡΥΦΑΙΑ ΙΣΤΙΟΠΛΟΟΣ 2019

ΔΕΥΤΕΡΗ ΚΟΡΥΦΑΙΑ ΙΣΤΙΟΠΛΟΟΣ 2020

ΠΡΩΤΗ ΚΟΡΥΦΑΙΑ ΓΥΝΑΙΚΑ ΙΣΤΙΟΠΛΟΟΣ 2021

Βραβεύεται για τις επιδόσεις της στα Παγκύπρια Πρωταθλήματα 2019, 2020 και 2021

 

1ος Κορυφαίος Άνδρας

Παύλο Κοντίδη

(Ν.Ο.Λεμεσού)

Πρώτος Κορυφαίος Ιστιοπλόος 2019

Πρώτος Κορυφαίος Ιστιοπλόος 2020

Πρώτος Κορυφαίος Άνδρας Ιστιοπλόος 2021

 

ΟΜΙΛΟΙ

 

Καλύτερος Όμιλος σε επιδόσεις αθλητών κάτω των 13 χρόνων 2019 και 2020

Ναυτικός Όμιλος Αμμοχώστου

 

Καλύτερος Όμιλος σε επιδόσεις αθλητών κάτω των 13 χρόνων 2021

Ναυτικός Όμιλος Λεμεσού

 

ΝΑΥΤΙΚΟΙ ΚΑΙ ΙΣΤΙΟΠΛΟΪΚΟΙ ΟΜΙΛΟΙ ΣΕ ΣΚΑΦΗ ΑΝΟΙΚΤΗΣ ΘΑΛΛΑΣΣΗΣ

 

Cyprus International Sailing Club (CISC)

1ος Όμιλος στην κατηγορία σκαφών Ανοικτής Θαλάσσης για το 2019

1ος Όμιλος στην κατηγορία σκαφών Ανοικτής Θαλάσσης για το 2020

1ος Όμιλος στην κατηγορία σκαφών Ανοικτής Θαλάσσης για το 2021

 

Ιστιοπλοϊκός Όμιλος Επαρχίας Αμμοχώστου  «Begafigo»

2ος Όμιλος στην κατηγορία σκαφών Ανοικτής Θαλάσσης για το 2019

3ος Όμιλος στην κατηγορία σκαφών Ανοικτής Θαλάσσης για το 2020

3ος Όμιλος στην κατηγορία σκαφών Ανοικτής Θαλάσσης για το 2021

 

Ναυτικός Όμιλος Αμμοχώστου (ΝΟΑ)

3ος Όμιλος στην κατηγορία σκαφών Ανοικτής Θαλάσσης για το 2019

2ος Όμιλος στην κατηγορία σκαφών Ανοικτής Θαλάσσης για το 2020

2ος Όμιλος στην κατηγορία σκαφών Ανοικτής Θαλάσσης για το 2021

 

 

ΝΑΥΤΙΚΟΙ ΚΑΙ ΙΣΤΙΟΠΛΟΪΚΟΙ ΟΜΙΛΟΙ ΜΙΚΡΩΝ ΣΚΑΦΩΝ ΚΑΙ ΙΣΤΙΟΣΑΝΙΔΑΣ

 

ΝΑΥΤΙΚΟΣ ΟΜΙΛΟΣ ΑΜΜΟΧΩΣΤΟΥ

1ος Όμιλος στην Ιστιοπλοΐα για το 2019

1ος Όμιλος στην Ιστιοπλοΐα για το 2020

1ος Όμιλος στην Ιστιοπλοΐα για το 2021

 

ΝΑΥΤΙΚΟΣ ΟΜΙΛΟΣ ΛΕΜΕΣΟΥ

2ος Όμιλος στην Ιστιοπλοΐα για το 2019

3ος Όμιλος στην Ιστιοπλοΐα για το 2020

2ος  Όμιλος στην Ιστιοπλοΐα για το 2021

 

ΝΑΥΤΙΚΟΣ ΟΜΙΛΟΣ ΛΑΡΝΑΚΑΣ

3ος Όμιλος στην Ιστιοπλοΐα για το 2019

2ος  Όμιλος στην Ιστιοπλοΐα για το 2020

3ος Όμιλος στην Ιστιοπλοΐα για το 2021