Με τα υφιστάμενα συμβόλαια ξένων και κοινοτικών ποδοσφαιριστών ο κατάλογος α’ του Απόλλωνα είναι κάτι περισσότερο από υπερπλήρης.
Με βάση τους κανονισμούς η ομάδα δικαιούται να δηλώσει κατάλογο για το πρωτάθλημα με 15 ποδοσφαιριστές και κατάλογο στην Ευρώπη με 17 ποδοσφαιριστές.
Την δεδομένη στιγμή υπάρχουν 18 συμβόλαια ξένων και κοινοτικών και ως εκ τούτου θα πρέπει να βρεθεί η χρυσή τομή για να αποχωρήσουν κάποιοι και αν αυτό δεν γίνει εφικτό θα τεθούν εκτός καταλόγου και θα συνεχίσουν να πληρώνονται. Αυτή την τακτική δεν δίστασε ο Νίκος Κίρζης να την ακολουθήσει αλλά είναι μια τακτική που κοστίζει και το καλύτερο για την ομάδα θα ήταν να καταλήξουν σε ένα διαζύγιο με αυτούς που είναι εκτός πλάνων, όσο πιο βελούδινο γίνεται. Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι η διοίκηση θα… καθίσει στο τραπέζι με τέσσερις ποδοσφαιριστές οι οποίοι δεν υπολογίζονται.
Αυτοί είναι ο Νογιόκ, Αυλωνίτης και Τζουμ αλλά και ο Ντένιτς ο οποίος επέστρεψε από τον δανεισμό του. Δεν είναι εύκολες οικονομικά περιπτώσεις καθώς τα συμβόλαια τους είναι αρκετά ψηλά αλλά θα γίνει η προσπάθεια για να αποδεσμευθούν.
Τα 18 συμβόλαια που έχει ο Απόλλωνας την δεδομένη στιγμή και αφορούν ποδοσφαιριστές που αν εγγραφούν θα είναι στον κατάλογο α’ είναι τα ακόλουθα:
Γιοβάνοβιτς, Ρομπέρζ, Βουκάσιν, Χαμάς, Αλεσάμι, Ίλιεφ, Ζράντι, Κολ, Νταμπό, Ντιγκινί, Ογκέντα, Μπα, Βα, Μαυρίας, Αυλωνίτης, Ντένιτς, Τζουμ και Νογιόκ.

 Χρίστος Χρίστου