Το ποδοσφαιρικό μυαλό του Τζέιμς Μίλνερ, αλλά και η επίδραση που έχει στ’ αποδυτήρια ως μια από τις πιο ηγετικές φυσιογνωμίες στη Λίβερπουλ, κρίθηκαν απαραίτητα από τον Γιούργκεν Κλοπ που ήθελε και πέτυχε την ανανέωση του συμβολαίου του πολύπειρου χαφ.
Ο Τζέιμς Μίλνερ μετακινήθηκε στην Λίβερπουλ ως ελεύθερη μεταγραφή από την Μάντσεστερ Σίτι το καλοκαίρι του 2015 και αυτή η κίνηση αποδείχθηκε… υπερπολύτιμη για τους «κόκκινους».
Με τις ικανότητές του, τις δυνάμεις του, το απίστευτο για την ηλικία των 36 ετών, σώμα του – ίσως και υποτιμημένος αφού όλοι ασχολούνται με τη γυμναστική του Κριστιάνο – ο «Μίλι» κατάφερε να γίνει απαραίτητος. Κι όταν δεν είναι απαραίτητος στο γήπεδο, είναι στ’ αποδυτήρια με τον τρόπο που μιλάει στους υπόλοιπους και τον τρόπο με τον οποίο εμπνέονται από εκείνον οι νεαρότεροι σε ηλικία.
Ο Γιούργκεν Κλοπ ήθελε να διατηρήσει τον Άγγλο χαφ στο ρόστερ της ομάδας και για τη νέα αγωνιστική περίοδο και αυτό αρκούσε για τον Μίλνερ ώστε να κλείσει τ’ αυτιά στις «σειρήνες» που ηχούσαν γύρω του, να δεχθεί τη μείωση αποδοχών και να υπογράψει νέο μονοετές συμφωνητικό.
«Δίχως τις ομιλίες του Μίλι στ’ αποδυτήρια δεν θα τα είχαμε καταφέρει» είχε αναφέρει ο Kloppo μετά τον θρίαμβο των «κόκκινων» στον τελικό του Τσάμπιονς Λιγκ στη Μαδρίτη το 2019 και αυτό δείχνει πόσο σημαντικός είναι ο ρόλος του 36χρονου μέσου στην ομάδα του λιμανιού.
Δεν είναι λίγες και οι φορές που ο ποδοσφαιριστής στον ελεύθερο χρόνο του… παρακολουθεί δια ζώσης τα ματς της ομάδας Νέων ή ακόμα και των γυναικών και δίνει κουράγιο και οδηγίες στους ποδοσφαιριστές παίρνοντας θέση πίσω από τον πάγκο.
Για όλα αυτά, αλλά και για όσα καταφέρνει στον αγωνιστικό χώρο παίζοντας σε κάθε θέση και τρέχοντας όσο το κάνουν άλλα, πιο φρέσκα και νεαρά πόδια, ο «Μίλι» κέρδισε πανάξια το νέο συμβόλαιο.