Αν και γνώρισε εντός έδρας ήττα από την Εθνική Ελλάδος πριν λίγα 24ωρα (0-1), το Κόσοβο φαντάζει ως η μεγαλύτερη απειλή για το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα στη μάχη για την κατάκτηση της κορυφής στον 2ο όμιλο της League C στο Nations League και αυτό το απέδειξε και το βράδυ της Πέμπτης (9/6).
Η ομάδα του Αλέν Ζιρές κατάφερε να υποτάξει με 3-2 την Βόρεια Ιρλανδία σε ματς που έγινε στην Πρίστινα και έφτασε τους έξι βαθμούς μετά από τη συμπλήρωση τριών αγωνιστικών στον 2ο όμιλο της League A, γεγονός που της επιτρέπει να ταξιδέψει στην Ελλάδα για ματς-τελικό κόντρα στην Εθνική μας (νίκησε με 3-0 την Κύπρο και έκανε το “3 στα 3”) που θα κρίνει την πρώτη θέση.
Το ματς
Το Κόσοβο μπήκε με το πόδι στο γκάζι στο ματς και με τη συμπλήρωση του πρώτου 20λέπτου είχε αβαντάζ δύο γκολ, με τον Μουρίκι να ανοίγει το σκορ στο 9′ με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι και τον Μπιτίκι να γράφει το 2-0 στο 19‘ με υπέροχο μονοκόμματο σουτ με το δεξί μέσα από την περιοχή μετα από την σέντρα του Ράσιτσα από τα δεξιά.
Οι Βορειοιρλανδοί δεν πέταξαν πάντως λευκή πετσέτα και στο 45′ μείωσαν σε 2-1 με κεφαλιά του Λέιβερι μέσα από τη μικρή περιοχή μετά από σέντρα του Σπένσερ, για να πάνε οι δύο ομάδες στα αποδυτήρια με αυτό το σκορ και τους Κοσοβάρους να υπερτερούν εκτός από τον αριθμό γκολ, σε τελικές ευκαιρίες (6-5), τελικές εντός εστίας (5-2) και κατοχή μπάλας (59%-41%).
Στο δεύτερο μέρος οι γηπεδούχοι μπήκαν και πάλι δυνατά και στο 52′ πήραν εκ νέου προβάδισμα δύο γκολ μετά από μία πανέμορφη ομαδική προσπάθεια, με το φινάλε της να βρίσκει τον Καστράτι να κάνει το γύρισμα από τα δεξιά και τον Μουρίκι να προωθεί τη μπάλα στα δίχτυα με προβολή μέσα από τη μικρή περιοχή.
Για αρκετή ώρα η ομάδα του Ζιρές έλεγξε απόλυτα το ματς και δεν άφησε τους φιλοξενούμενους να απειλήσουν, παρόλα αυτά τα τελευταία λεπτά είχαν αγωνία και σασπένς. Και αυτό γιατί η Βόρεια Ιρλανδία μείωσε στο 83′ σε 3-2 με κεφαλιά του Μπάλαρντ από εκτέλεση φάουλ του Τόμπσον από τα αριστερά, με το Κόσοβο να παίζει στη συνέχεια για να κρατήσει τη νίκη και να το πετυχαίνει, γεγονός που της επιτρέπει να παίξει για την πρωτιά του ομίλου απέναντι στην Εθνική μας την Κυριακή (12/6).

ΚΟΣΟΒΟ: Ουζκάνι, Καστράτι, Ραχμάνι, Κριεζίου, Ρουντάνι (75′ Φαζλί), Μπερίσα (79′ Ντομγκόνι), Ντρέσεβιτς, Μουσλίγια, Ράσιτσα (88′ Σαΐτι), Μουρίκι, Μπιτίκι

ΒΟΡΕΙΑ ΙΡΛΑΝΔΙΑ: Πίκοκ-Φάρελ, Μπάλαρντ, Έβανς, Μπράουν, Σπένσερ (86′ Μπράντλεϊ), ΜακΚαν (68′ Εμάνουελ Τσαρλς), Ντέιβις, Σάβιλ (73′ Τόμπσον), ΜακΜέναμιν, Λάφερτι (68′ Ντίον Τσαρλς), Λέιβερι (68′ Γουάιτ)