H φετινή Euroleague έριξε αυλαία και τυπικά με το τέλος του Final Four που διεξήχθη στο Βελιγράδι, με τις 4 ομάδες να βάζουν επιπλέον έσοδα στα ταμεία τους, που όμως σε καμία περίπτωση δεν αντικατοπτρίζουν την πραγματικότητα.
Χαρακτηριστικό είναι πως η πρωταθλήτρια Ευρώπης, Αναντολού Εφές, μετά την κατάκτηση του τίτλου εισέπραξε μόλις 1,5 εκατ. ευρώ. Μάλιστα κάνοντας τη σούμα της τουρκικής ομάδας στη διοργάνωση από τη regular season θα δει κάποιος πως έχει βάλει στα ταμεία της ένα ποσό της τάξεως των 4,8 εκατ. ευρώ, την ίδια στιγμή που το μπάτζετ της είναι απλά… πολλαπλάσιο.
Όσον αφορά τη φιναλίστ του φετινού Final Four, Ρεάλ, η ισπανική ομάδα εισέπραξε από τα τελικά της διοργάνωσης 850 χιλιάδες ευρώ, με την τρίτη Μπαρτσελόνα να βάζει στα ταμεία της ένα ποσό της τάξεως των 750 χιλιάδων ευρώ.
Ο Ολυμπιακός, που δεν τα κατάφερε στο Final Four και ολοκλήρωσε με δύο ήττες και στην τέταρτη θέση έβαλε στην τσέπη του 650 χιλιάδες ευρώ, κάτι που κάνει για ακόμα μία φορά κατανοητό πως τα έσοδα της Euroleague είναι απλά… ψίχουλα μπροστά στα χρήματα που σπαταλούν οι ομάδες, οι οποίες χρειάζονται είτε γερά πορτοφόλια, είτε κάποιον «χορηγό-κολοσσό».