Γράφει ο Σκηνοθέτης
Ζυμώσεις και κόντρα ζυμώσεις σε ΔΗΠΑ- ΔΗΚΟ – ΕΔΕΚ αναφορικά με τον δρόμο που θα ακολουθήσουν στις επερχόμενες προεδρικές εκλογές.
Με άλλα λόγια εκεί που όλοι περίμεναν ότι θα έδιναν τη στήριξη τους στον Νίκο Χριστοδουλίδη ξαφνικά άρχισαν να τα «μασούν».
Μπροστάρης σε όλες αυτές τις διαβουλεύσεις δεν είναι άλλος από τον Μάριο Κάρογιαν ο οποίος φαίνεται να έχει πολλά βέλη στη φαρέτρα του και να ετοιμάζει συναντήσεις μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας.
Τα «φαρμακερά» λοιπόν βέλη του Κάρογιαν πολύ πιθανό να δοθούν στον Αβέρωφ Νεοφύτου με αποτέλεσμα ο Νίκος Χριστοδουλίδης να παραμείνει με «θκυο σσιήλοι» καμένα.
Στόχος του Κάρογιαν δεν είναι άλλος από μιαν κυβέρνηση κοινής αποδοχής που θα «αγκαλιάζει» ευρύτερα λαϊκά στρώματα του κυπριακού λαού και θα έχει σημαντικές πιθανότητες να διαδραματίσει πρωταγωνιστικό ρόλο στις εκλογές.
Όσο για τα υπόλοιπα κόμματα ΔΗΚΟ – ΕΔΕΚ εκεί ακόμα δεν έχει ξεκαθαρίσει το όλο σκηνικό και δεν αποκλείεται στο τέλος να γυρίσουν και αυτοί την πλάτη τους στον πρώην Υπουργό Εξωτερικών.
Στο ΔΗΚΟ ειδικά την πρόταση Κάρογιαν ενδεχομένως να την αντικρίζουν σαν μια διέξοδο, που μπορεί και να αγκαλιαστεί από την βάση του κόμματος.
Πάντως σε περίπτωση που δεν συναινέσει ο Αβέρωφ υπάρχουν στελέχη που επιμένουν ότι θα πρέπει να συνεχιστεί η προσπάθεια με την σύμπραξη και των ΟΙΚΟΛΟΓΩΝ.