Συνεχίζει τις καλές εμφανίσεις η Σάκκαρη και με νίκη επί της Σλόαν Στέφενς με 6-1, 6-3 πήρε την πρόκριση στην φάση των “16” του Mutua Madrid Open.

Παίζοντας αμέσως μετά το παιχνίδι του Στέφανου Τσιτσιπά, η Μαρία Σάκκαρη μέτρησε τη δεύτερη σερί της νίκη, επικρατώντας με 6-1, 6-3 της Σλόαν Στέφενς για να πάρει την πρόκριση στην φάση των “16” του τουρνουά της Μαδρίτης. Εκεί, η Ελληνίδα θ’ αντιμετωπίσει τη νικήτρια από το ζευγάρια Χαντάντ Μάια – Ναβάρο.

«Καθάρισε» σε λιγότερο από μισή ώρα

Το πρώτο σετ μετετράπη από την Σάκκαρη σε παράσταση για έναν ρόλο. Παρά το γεγονός ότι δεν είχε καλό ποσοστό στο σερβίς της (52%), η Ελληνίδα ήταν εξαιρετική πίσω από το δεύτερο στο οποίο κέρδισε τους οκτώ από τους δέκα πόντους.

Η Σάκκαρη στην έναρξη του ματς είδε την Στέφενς να ισοφαρίζει σε 1-1, για να ξεκινήσει την παρατεταμένη επίθεσή της. Η 28χρονη αθλήτρια έκανε ένα σερί πέντε games, κάνοντας δύο breaks, και χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα πήρε το προβάδισμα στον αγώνα με 6-1.

Ανέβασε ρυθμό η Στέφενς, κανένα πρόβλημα για την Σάκκαρη

Η Μαρία Σάκκαρη με φόρα από το πρώτο σετ πραγματοποίησε το break στην αρχή του δεύτερου σετ, ωστόσο είδε την Αμερικανίδα αντίπαλό της να κάνει το break back. Μάλιστα, η Στέφενς κατάφερε να πάρει το προβάδισμα για το πρώτη φορά στο ματς (2-1), το οποίο διατήρησε για ακόμη δύο games (3-2).

Σε εκείνο το σημείο η Ελληνίδα, αρχικά ισοφάρισε (3-3) και στη συνέχεια έκανε το break για να πάρει κεφάλι στο σκορ του σετ (4-3). Μετά την αλλαγή πλευράς, η 28χρονη ήταν καταιγιστική κόντρα στην Στέφενς και με ακόμη δύο κερδισμένα games, συμπεριλαμβανομένου ενός break, τελείωσε το σετ (6-3) και την υπόθεση πρόκριση.