Η πρώτη σεζόν του Σωφρόνη σε ότι αφορά τον προγραμματισμό και οργάνωση της ομάδας του ΑΠΟΕΛ, βρίσκει τον Κύπριο προπονητή , στην πιο «δυσμενή» θεση, αναφορικά με το χρήμα που του προσφέρει η διοίκηση.
Εδώ και μία 10ετία, πρώτη φορά, προπονητής των «γαλαζοκιτρίνων» καλείται να  συγκροτήσει ομάδα με τέτοιο μπάτζετ. Δεν πρόκειται βέβαια για μπάτζετ, χαμηλότερο από άλλες ομάδες, είναι όμως το χαμηλότερο της τελευταίας 10ετίας για το ΑΠΟΕΛ.
Θα υπάρχει μείωση τουλάχιστον 20% σε σχέση με πέρσι και γίνεται λόγος για μισθολόγιο παικτών-προπονητών γύρω στα 6 εκατομμύρια καθόλη τη σεζόν.
Ο στόχος για να πέσει το μπάτζετ, διευκολύνεται από τη λήξη των δύο μεγαλύτερων συμβολαίων. Του Σάβιτς που δεν θα ανανεωθεί και ανέρχεται στις 350 χιλιάδες ευρώ, όσα και του Ντε Βινσέντι. Αν μείνει ο Αργεντινός δεν θα πάρει παραπάνω από 150 χιλιάδες.
Επίσης, φεύγει ο Νατέλ με περίπου 300 χιλιάδες και αν φύγει ο Οκριασβίλι με το ίδιο συμβόλαιο, ακόμα καλύτερα τα πράγματα.
Σημειώστε ακόμα την περίπτωση να αποχωρήσει ο Τσεπάκ ο οποίος κοστίζει γύρω στις 250 χιλιάδες ευρώ.
Νοείται βέβαια, ότι για να επιτευχθεί ο στόχος της μείωσης του μπάτζετ, δεν πρέπει να καταβληθούν αποζημιώσεις σε όσους έχουν συμβόλαιο και αποχωρήσουν, όπως ο Τσεπάκ και ο Οκριασβίλι.
Ο Σκουφέτ είχε συμβόλαιο κοντά στις 300 χιλιάδες ευρώ και ενδεχομένως κάπου εκεί θα κυμανθεί το συμβόλαιο του Μπέλετς.
Ο Σωφρόνης καλείται να αντικαταστήσει τους Σάβιτς και Βινίσιους με λιγότερα χρήματα. Ο Βινίσιους ήταν κοντά στις 180 χιλιάδες ευρώ.
Δεξιά στην άμυνα, Τσεπάκ και Πέδρο κόστιζαν 25 και 16 χιλιάδες ευρώ αντίστοιχα το μήνα και θα έρθουν άλλοι δύο παίκτες που μαζί δεν θα κοστίσουν πάνω από 30 χιλιάδες ευρώ.
Στην άμυνα Σάβιτς και Βινίσιους με κόστος γύρω στις 55 χιλιάδες θα αντικατασταθούν με άλλους δύο αμυντικούς με μέσο όρο 20 χιλιάδες ευρώ το μήνα.
Αν καταφέρει να καλύψει τους Νατέλ και Οκριασβίλι με 40 χιλιάδες το μήνα, αντί 60, τότε θα είναι ακόμα πιο προσιτός ο στόχος της μείωσης.
Οι δύο μέχρι στιγμής μεταγραφές είναι εντός των νέων πλαισίων. Ο Ντάλσιο γύρω στις 16 χιλιάδες το μήνα και τα μισά χρήματα θα πάρει ο Μούγιανιτς.
Σημειώστε επίσης τις αποχωρήσεις Σάντος και Λουντέμο που εξοικονομούν επιπλέον χρήμα και φαίνεται ότι ο Σωφρόνης ακόμα και με τα νέα δεδομένα, μπορεί να αλλάξει το ρόστερ φτιάχνοντας καλή ομάδα.