Ο Τζέισον Τέιτουμ πραγματοποιεί διαστημικές εμφανίσεις στη σειρά των Σέλτικς με τους Νετς, με τον 24χρονο φόργουορντ να γράφει ιστορία με μυθικό ρεκόρ.
Στο game 3 των Σέλτικς με τους Νετς ο Τέιτουμ ολοκλήρωσε την αναμέτρηση με 39 πόντους, 5 ριμπάουντ, 6 ασίστ και 6 κλεψίματα και έγινε ο πρώτος παίκτης στην ιστορία των Σέλτικς μετά τον Ντέιβ Κάουενς που καταφέρνει αυτό το τρομερό επίτευγμα σε αγώνα για τα playoffs.
Συγκεκριμένα, ο Ντέιβ Κάουενς στις 21 Απριλίου του 1976 είχε σημειώσει 30 πόντους, είχε μαζέψει 17 ριμπάουντ, είχε μοιράσει 7 ασίστ και μέτρησε 5 κλεψίματα στη νίκη των Σέλτικς επί των Κλίπερς (σ.σ. τότε λέγονταν Μπάφαλο Μπρέιβς) με 107-98, στον πρώτο ημιτελικό της ανατολικής περιφέρειας.
Χρειάστηκε να περάσουν 46 ολόκληρα χρόνια για να βρεθεί κάποιος παίκτης των Σέλτικς προκειμένου να καταγράψει παρόμοια μυθική επίδοση, κάτι που το κατάφερε ο Τέιτουμ στο game 3 κόντρα στους Νετς, οδηγώντας τους «Κέλτες» στο 3-0 στη σειρά και μια ανάσα από τα ημιτελικά των playoffs στην ανατολική περιφέρεια.