Ο Αλεξάντερ Τσόρνιγκερ πήρε την απόφαση του για τον Χάρη Μαυρία επιλέγοντας να μην τον έχει στην διάθεση του στο «Αντώνης Παπαδόπουλος» προκειμένου να είναι διαθέσιμος στο μεγάλο ντέρμπι με το ΑΠΟΕΛ.
Διίστανται οι απόψεις αν είναι σωστή ή όχι η απόφαση αυτή, αλλά ο κόουτς ξέρει καλύτερα από όλους και αυτός αποφασίζει.
Αυτό σημαίνει ότι ετοιμάζει τον Ανδρέα Φιλιώτη για την «μάχη» του «Αντώνης Παπαδόπουλος.
Πρόκειται για ένα ποδοσφαιριστή τον οποίο εμπιστεύθηκε φέτος ο κόουτς. Δεν είναι καθόλου τυχαίο ότι έπαιξε σε 20 παιχνίδια εκ των οποίων 12 βασικός και 8 αλλαγή.
Η τελευταία φορά που ήταν βασικός ήταν στις 15 Φεβρουαρίου στο εκτός έδρας 2-2 με τη ΠΑΕΕΚ και θα επιστρέψει ακριβώς δυόμιση μήνες μετά μιας και το παιχνίδι με την Ανόρθωση είναι προγραμματισμένο για τις 30 Απριλίου.
Αυτό σημαίνει ότι ο Κύπριος ακραίος θα αναλάβει τον δύσκολο ρόλο να σταματήσει τον Ουάρντα, τον ποιο ποιοτικό ποδοσφαιριστή της Ανόρθωσης.
Το έκανε και στο προηγούμενο παιχνίδι με την «Κυρία» στο «Αντώνης Παπαδόπουλος» και τα πήγε περίφημα. Ήταν και τότε τιμωρημένος ο Μαυρίας, με τον Φιλιώτη να ανταποκρίνεται στον απόλυτο βαθμό.
Ναι μεν σκόραρε ο Αιγύπτιος σε εκείνο το 1-1 αλλά δεν έκανε κάτι άλλο, με τον Απόλλωνα να φεύγει με θετικό αποτέλεσμα από μια δύσκολη έδρα.
Αυτή τη φορά θετικό αποτέλεσμα θα είναι μόνο η νίκη.

Χρίστος Χρίστου