Δηλώσεις για το μέλλον του έκανε ο Χάρι Κέιν, ο οποίος επισήμανε πως δεν γνωρίζει τι θα συμβεί μετά το καλοκαίρι, αλλά δεδομένα θα τελειώσει την σεζόν με την Τότεναμ, έχοντας στο μυαλό του να αποχωρήσει το καλοκαίρι για το Μουντιάλ, όντας στην καλύτερη δυνατή κατάσταση! 
Ο Χάαλαντ φαντάζει προς το παρόν ως το απόλυτο φαβορί για την επίθεση της Μάντσεστερ Σίτι και όπως είναι λογικό, δειλά-δειλά τα βλέμματα στρέφονται προς τον Χάρι Κέιν, που πέρυσι ήθελε σαν τρελός να πάει στο «Έτιχαντ», αλλά ο Ντάνιελ Λίβι τον κράτησε με το… ζόρι στην Τότεναμ.
Δεν ξεκίνησε καλά την χρονιά, βελτίωσε την απόδοσή του, μετά την άφιξη του Αντόνιο Κόντε, αλλά σύμφωνα με πρόσφατες δηλώσεις του, δεν γνωρίζει προς το παρόν αν θα παραμείνει στην Τότεναμ και μετά το καλοκαίρι.
Στοχεύει να τελειώσει την σεζόν μαζί της και κυρίως να βρίσκεται στην καλύτερη δυνατή κατάσταση ενόψει Μουντιάλ, προκειμένου να προσπαθήσει να κατακτήσει τον πρώτο του τίτλο, είτε σε συλλογικό, είτε σε εθνικό επίπεδο!
Αναλυτικά η δήλωση του Χάρι Κέιν:
«Θα τελειώσω την σεζόν με την Τότεναμ, αλλά δεν μπορώ να ελέγξω τι θα γίνει στο μέλλον. Στόχος μου είναι να πάω στο Μουντιάλ και να βρίσκομαι στην καλύτερη δυνατή κατάσταση»!