Το βράδυ της Κυριακής (20/3) η Μπαρτσελόνα ήταν χάρμα ειδέσθαι στο απόλυτο ντέρμπι του ισπανικού πρωταθλήματος και με τα περισσότερα αστέρια της να κάνουν ένα φανταστικό παιχνίδι έφτασε σε έναν υπερήφανο θρίαμβο, σκορπίζοντας στα τέσσερα σημεία του ορίζοντα (0-4) τη μεγάλη αντίπαλό της, Ρεάλ.
Όπως ήταν αναμενόμενο, το αποτέλεσμα αυτό προκάλεσε έκσταση και στα καταλανικά ΜΜΕ, με τις δύο μεγαλύτερες σε κυκλοφορία αθλητικές εφημερίδες της Βαρκελώνης, Mundo Deportivo και Sport να μη φείδονται εγκωμιαστικών σχολίων για το σύνολο του Τσάβι.
«Χαρούμενοι που νικήσαμε ξανά», ήταν ο τίτλος στο πρωτοσέλιδο Sport, που συμπλήρωσε: «Η Μπαρτσελόνα επέστρεψε με ένα αποτελεσματικό χτύπημα. Ταπείνωσε την Ρεάλ μέσα στο σπίτι της και πήρε μία μεγάλη νίκη με στιλ με τα γκολ των Ομπαμεγιάνγκ (2), Αραούχο και Τόρες».
Από την πλευρά της, η Mundo Deportivo έχει τίτλο “Ξετίναγμα”, και αναφέρει στη πρώτη σελίδα της: «Η Μπάρτσα επέστρεψε και το έκανε ξεκάθαρο με την παρέλασή της στην Μαδρίτη. Η ταπείνωση ήταν απόλυτη και με ολοκληρωτική κυριαρχία έσπασε την κατάρα τριών ετών χωρίς νίκη σε Clasico».

Το πρωτοσέλιδο της Sport

Μπαρτσελόνα: Τα διθυραμβικά καταλανικά πρωτοσέλιδα για το έπος στο Μπερναμπέου

Το πρωτοσέλιδο της Mundo Deportivo

Μπαρτσελόνα: Τα διθυραμβικά καταλανικά πρωτοσέλιδα για το έπος στο Μπερναμπέου