Ρόμαν Αμπράμοβιτς. Ένα όνομα που θα μείνει χαραγμένο στην ιστορία της Τσέλσι για όλα όσα κατάφερε με εκείνον στην προεδρία του συλλόγου. Έστω και αναγκαστικά, ο κύκλος του Ρώσου μεγιστάνα στο Στάμφορντ Μπριτζ έφτασε στο τέλος του, αφήνοντας ως παρακαταθήκη πολλές διακρίσεις, εγχώριες, ευρωπαϊκές αλλά και παγκόσμιες, αλλά και ιδιαίτερες στιγμές που έκαναν τους φίλους της ομάδας να πιστέψουν στο όνειρο. Ένα όνειρο που θα έχει πάντοτε την υπογραφή ενός υποδειγματικού ιδιοκτήτη.
Την πρώτη πινελιά την έβαλε το καλοκαίρι του 2004, φέρνοντας στον πάγκο των «μπλε» τον κορυφαίο για εκείνη την εποχή, Ζοσέ Μουρίνο. Ο «Special One» είχε μόλις κατακτήσει το Τσάμπιονς Λιγκ με την Πόρτο και ο Αμπράμοβιτς ήθελε απεγνωσμένα να τον φέρει στον Στάμφορντ Μπριτζ για να ξεκινήσει μία όμορφη διαδρομή γεμάτη τρόπαια και ωραίες αναμνήσεις. Στην πρώτη του χρονιά, ο Πορτογάλος οδήγησε την Τσέλσι στην κατάκτηση της Πρέμιερ Λιγκ αλλά και του Λιγκ Καπ, «εξιτάροντας» τους οπαδούς της ομάδας, ενώ την επόμενη σεζόν έκανε το «ρεπετέ» προσθέτοντας στην τροπαιοθήκη του συλλόγου ακόμη ένα πρωτάθλημα, ένα Λιγκ Καπ αλλά και το FA Cup, πριν αποχωρήσει θεαματικά το Σεπτέμβριο του 2007.

Με το πέρασμα των χρόνων, η Τσέλσι είδε πολλούς προπονητές να κάθονται στο τιμόνι της, ωστόσο ο Μουρίνιο θα μείνει για πάντα στην ιστορία της ως ο «πρώτος» κατακτητής. Μάλιστα, η μοίρα τα έφερε με τέτοιο τρόπο, ώστε στην αποχώρηση του Αμπράμοβιτς, οι «μπλε» να βρίσκονται στην κορυφή της Ευρώπης και του κόσμου. Όλα αυτά, με έναν Γερμανό «μαέστρο» στην άκρη του πάγκου της.
Ο Τόμας Τούχελ δημιούργησε μία Τσέλσι που κανείς δεν είχε δει τα τελευταία χρόνια. Κυριαρχικό ποδόσφαιρο με ουσία αλλά και θέαμα. Ο Γερμανός, μέσα σε μερικούς μήνες, κατάφερε να αλλάξει ολόκληρη την νοοτροπία της Τσέλσι, να την οδηγήσει στην κορυφή της Ευρώπης έπειτα από σχεδόν 10 χρόνια και να την «ανεβάσει» στο υψηλότερο σκαλί του Κόσμου, κατακτώντας το Παγκόσμιο Κύπελλο Συλλόγων για πρώτη φορά στην ιστορία των «μπλε».
Πίσω από όλα αυτά πάντα κρυβόταν ο Ρόμαν Αμπράμοβιτς. Ο καλύτερος ιδιοκτήτης που θα μπορούσε να έχει ένας σύλλογος. Εκείνος ξεκίνησε τα πάντα με τον «Special One» και λίγο πριν αποχωρήσει έκανε δώρο στην Τσέλσι έναν «μαέστρο» της προπονητικής για να κατακτήσει όποια κορυφή βρει μπροστά του. Οι φίλοι της Τσέλσι του οφείλουν ένα τεράστιο «ευχαριστώ» και εκείνος με τη σειρά του γνωρίζει πως οι «μπλε» δεν θα τον αφήσουν ποτέ μόνο του.