Συνέντευξη στην ιστοσελίδα του Άρη παρέθεσε το τελευταίο μεταγραφικό απόκτημα της ομάδας Ίστβαν Μπογκνάρ.

Είναι η πρώτη φορά στην καριέρα σου που θα αγωνιστείς στο εξωτερικό. Τι γνωρίζεις για τον ΑΡΗ και το Κυπριακό ποδόσφαιρο;

Όταν ήμουν νεαρός, ονειρευόμουν να παίξω στο εξωτερικό και να δείξω το ταλέντο μου σε μια άλλη χώρα πέραν της Ουγγαρίας. Δούλεψα σκληρά για να το πετύχω αυτό και θέλω να αποδείξω ότι μπορώ να βοηθήσω την ομάδα να πετύχουμε τους στόχους μας. Είμαι λίγο «μανιακός» με τον αθλητισμό, παρακολουθώ πολλά πρωταθλήματα, μεταξύ των οποίων και το Κυπριακό, ενώ και κάποιοι φίλοι μου Ούγγροι αγωνίζονται εδώ και κρατάμε επαφή. Ξέρω ότι ο ΑΡΗΣ είναι μια από τις αρχαιότερες ομάδες στην ιστορία του Κυπριακού ποδοσφαίρου και νομίζω αυτό είναι πολύ σημαντικό γιατί χωρίς παρελθόν, δεν υπάρχει παρόν και μέλλον. Φέτος η ομάδα μπορεί να κάνει την καλύτερη της σεζόν στην ιστορία της και είμαι πολύ περήφανος που είμαι μέρος της. Ελπίζω να μπορέσω να βοηθήσω την ομάδα κατά τη διάρκεια της σεζόν, αλλά και στο μέλλον.

Ποιες είναι οι πρώτες σου εντυπώσεις από την πόλη, τους νέους συμπαίκτες σου και το προπονητικό τιμ;

Έχω να πω μόνο θετικά πράγματα γι’ αυτούς, όλοι είναι πολύ ευγενικοί και βοηθητικοί. Φαίνεται ότι όλοι έχουν ως μοναδικό στόχο τη διαρκή βελτίωση της ομάδας. Το προπονητικό τιμ είναι πολύ επαγγελματικό, προσφέρουν τα πάντα στους παίκτες και εμείς μπορούμε να επικεντρωθούμε στη δουλειά μας και τίποτα άλλο. Απολαμβάνω κάθε μέρα που βρίσκομαι μαζί με την ομάδα και αυτό είναι πολύ σημαντικό. Μετά από λίγες μέρες μπορώ να πω ότι απολαμβάνω και την πόλη. Μπορώ να φανταστώ να μένω εδώ για αρκετό καιρό. Είναι σχεδόν τέλεια, αλλά μου λείπει η κόρη και η γυναίκα μου. Όταν έρθουν, όλα θα είναι τέλεια.

Ποιοι ήταν οι λόγοι που ήρθες στον ΑΡΗ και το Κυπριακό ποδόσφαιρο;

Τα τελευταία 10-12 χρόνια, δούλεψα πολύ για να έχω την ευκαιρία να δουλέψω στο εξωτερικό και να δείξω τις ικανότητες μου σε ένα καλύτερο πρωτάθλημα από το Ουγγρικό και νομίζω τώρα είμαι στο κατάλληλο μέρος γι’ αυτό. Το όνειρο μου είναι να κερδίσω πρωταθλήματα, κύπελλα και αυτός είναι ο βασικός στόχος εδώ στον ΑΡΗ. Δουλεύω πολύ για να δείξω τις ικανότητες μου στο γήπεδο, όπως τα προηγούμενα χρόνια στην Ουγγαρία. Έχω πολλούς στόχους εδώ και έχω τη δυνατότητα να τους πραγματοποιήσω.

Μπορείς να περιγράψεις τον εαυτό σου ως ποδοσφαιριστή;

Είμαι ένας δημιουργικός παίκτης, μου αρέσει να κάνω ιδιαίτερα πράγματα στο γήπεδο. Το ατού μου είναι οι πάσες και τα σουτ. Μου αρέσει να δίνω πολλές ασίστ και μακρινές μπαλιές στους συμπαίκτες μου. Ξέρω ότι αυτά τα πράγματα είναι το πιο δύσκολο κομμάτι του ποδοσφαίρου, αλλά αυτός είναι ο λόγος που αγαπώ αυτό το άθλημα. Όταν πάρω τη μπάλα θέλω να δημιουργώ και να προσπαθώ να βρίσκω κάποιες δύσκολες λύσεις. Πρέπει να ρισκάρουμε για να είμαστε δημιουργικοί και να δείξουμε ιδιαίτερα πράγματα.

Τι προτιμάς, να σκοράρεις, να δίνεις ασίστ, ή και τα δύο;

Στα πρώτα χρόνια της καριέρας μου, πάσαρα την μπάλα στους συμπαίκτες μου σε κάθε περίσταση. Μου άρεσε να δίνω ασίστ κάθε στιγμή, όμως μετά από μερικά χρόνια αντιλήφθηκα ότι η σημασία των γκολ είναι πιο σημαντική από ότι νόμιζα παλαιότερα. Οπότε, για να απαντήσω την ερώτηση και τα δύο είναι πολύ σημαντικά γι’ αυτό και είναι πολύπλοκή θέση για έναν παίκτη. Τα τελευταία χρόνια είχα πολλά γκολ και ασίστ και θα προσπαθήσω να συνεχίσω αυτή την επίδοση και εδώ στον ΑΡΗ.

Ο αριθμός 49 που επέλεξες στη φανέλα έχει κάποια ιδιαίτερη σημασία για σ’ ένα;

Ναι, οι δύο τυχεροί μου αριθμοί είναι το 4 και το 9 αλλά δεν είναι ο μόνος λόγος που επέλεξα αυτό τον αριθμό. Η γυναίκα μου γεννήθηκε το 1994, ο αγαπημένος της αριθμός είναι το 9 και η κόρη μας γεννήθηκε το Σεπτέμβριο, τον ένατο μήνα του χρόνου. Οπότε μπορούμε να πούμε ότι επέλεξα το 49 λόγω της οικογένειας μου.

Η θητεία στην προηγούμενη σου ομάδα συνέπεσε με την παρουσία του πατέρα σου ως προπονητή. Αυτό το στοιχείο επηρέασε την ανάπτυξη σου ως ποδοσφαιριστή, αφού είχες μια πολύ καλή σεζόν μέχρι τώρα;

Ναι, ο πατέρας μου ήταν ένας πολύ καλός ποδοσφαιριστής, αγωνίστηκε στο εξωτερικό σε Γαλλία και Βέλγιο. Στο γήπεδο είχε το ίδιο στιλ μ’ εμένα, οπότε καταλαβαίνει γιατί κάνω κάποια πράγματα με τον τρόπο που τα κάνω, γιατί ψάχνω για κάποιες ιδιαίτερες λύσεις στο παιχνίδι κάποιες φορές. Κάποιοι από τους προηγούμενους προπονητές μου δεν το καταλάβαιναν και προσπαθούσαν να αποφύγουν το ρίσκο, αλλά νομίζω ότι χωρίς ρίσκο δε μπορούμε να πετύχουμε τίποτα. Γι’ αυτό και ήταν διαφορετικός στην αντιμετώπιση του στιλ παιχνιδιού μου. Ξέρεις πως και γιατί το κάνω και μου έδωσε ελευθερία στο γήπεδο. Ο αδερφός μου ήταν ο βοηθός προπονητή και η παρουσία του εκεί με βοήθησε επίσης να έχω αυτή την απόδοση. Σε λίγα χρόνια θα είναι καλύτερος από τον πατέρα μου, έχει έναν πολύ ξεχωριστό τρόπο να αντιλαμβάνεται το ποδόσφαιρο.

Το όνομα που έχει ο πατέρας σου στο Ουγγρικό ποδόσφαιρο αποτέλεσε βάρος για σένα όταν ήσουν νεαρός;

Τα πρώτα χρόνια της καριέρας μου άκουγα συνεχώς ότι «είσαι εδώ λόγω του πατέρα σου», οπότε ναι, το άκουσα τόσες πολλές φορές, αλλά δεν ήταν βάρος, προσπάθησα να αντλήσω δύναμη από αυτό. Λίγα χρόνια αργότερα όταν έδειξα το ταλέντο μου σε όλους στην Ουγγαρία, αυτοί οι άνθρωποι που κάθε φορά έκαναν αναφορά στον πατέρα μου, άλλαξαν γνώμη και αργότερα με αποκαλούσαν «ο μικρός Μπογκνάρ», μετά απέδειξα την αξία μου στο γήπεδο και τώρα είμαι ο Μπογκνάρ. Πάντοτε έπρεπε να δείχνω περισσότερα από τους συμπαίκτες μου λόγω του πατέρα μου, αλλά δεν ήταν ποτέ βάρος, μου αρέσουν οι προκλήσεις. Εάν πρέπει να δουλέψεις περισσότερο, δούλεψε, έτσι είναι η ζωή.

Τι θα χαρακτήριζες ως επιτυχημένη σεζόν με τον ΑΡΗ;

Αυτή η ομάδα έχει την ικανότητα να γίνει η καλύτερη στο πρωτάθλημα, οπότε η απάντηση δε μπορεί να είναι άλλη από το να θέλω να κατακτήσω το πρωτάθλημα. Έχουμε ακόμη 12 παιχνίδια και στα πλέϊ-οφ μπορεί να συμβούν τα πάντα. Πιστεύω στην απόδοση. Εάν παίζεις καλά ως ομάδα σε κάθε παιχνίδι, τα αποτελέσματα θα έρθουν. Εάν χάσεις και έχεις καλή απόδοση, πρέπει να τη διατηρήσεις και την επόμενη φορά θα κερδίσεις, έτσι είναι ο αθλητισμός. Αυτός είναι ο μοναδικός τρόπος να εξελίσσεσαι και να έχεις επιτυχίες στο μέλλον.

Ποιο μήνυμα θέλεις να στείλεις στους φιλάθλους του ΑΡΗ;

Το μήνυμα μου στους φιλάθλους του ΑΡΗ είναι ότι υπόσχομαι ότι θα τα δίνω όλα στο γήπεδο και θέλω να τους δείξω τι μπορώ να κάνω, να είμαι ξεχωριστός και να κάνω τη διαφορά για την ομάδα. Τους χρειαζόμαστε δίπλα μας γιατί το ποδόσφαιρο είναι γι’ αυτούς. Είμαστε ο ΑΡΗΣ.