Ο Φερνάντο Σάντος είναι ο πόθος για τον πάγκο της ΑΕΚ, που φαίνεται πως θα περιμένει να ξεκαθαρίσει το μέλλον του στην Πορτογαλία. Αν δεν προχωρήσει, θα κινηθεί για ανάλογου επιπέδου προπονητή.
Μπορεί ο Αργύρης Γιαννίκης να παραμένει στον πάγκο της ΑΕΚ ουσιαστικά μέχρι να… φύγει, αργά ή γρήγορα, ωστόσο οι άνθρωποι της ΠΑΕ είναι ήδη υποχρεωμένοι να ετοιμάζουν την επόμενη μέρα. Ανεξάρτητα, λοιπόν, με το αν ο 41χρονος τεχνικός θα βγάλει τη σεζόν ή απλώς θα συνεχίσει μέχρι να βρεθεί άλλη λύση ως το καλοκαίρι, ο Δημήτρης Μελισσανίδης φαίνεται πως έχει πάρει τις αποφάσεις του για το μέλλον.
Ο Φερνάντο Σάντος αυτή τη στιγμή είναι σε πρώτο πλάνο και αποτελεί τον εκλεκτό. Ωστόσο πρόκειται για μια δύσκολη περίπτωση, η οποία δεν εξαρτάται μόνο από την ΑΕΚ ή τον ίδιο τον προπονητή. Η τύχη που θα έχει η Πορτογαλία στα playoffs για την πρόκριση στο Μουντιάλ θα κρίνει αν θα είναι διαθέσιμος ή όχι ο 67χρονος τεχνικός. Αν οδηγήσει την ομάδα του στο Κατάρ, θα συνεχίσει στον πάγκο της τουλάχιστον ως το Δεκέμβριο του 2022. Αν όχι, εκτός συγκλονιστικού απροόπτου θα αποχωρήσει και αυτομάτως η «Ένωση» θα έχει βάσιμες ελπίδες να τον προσλάβει, χωρίς φυσικά τίποτα να είναι δεδομένο αφού σίγουρα θα έχει κι άλλες προτάσεις.
Σε κάθε περίπτωση, εφόσον η ΑΕΚ αποφασίσει οριστικά κι αμετάκλητα να ποντάρει στο χαρτί «Σάντος», θα πρέπει να περιμένει ως τα τέλη Μαρτίου. Τότε η Πορτογαλία θα αντιμετωπίσει αρχικά την Τουρκία κι εν συνεχεία το νικητή του Ιταλία-Βόρεια Μακεδονία διεκδικώντας μια θέση στα τελικά του Κατάρ.
Είναι επίσης σαφές πως αν για οποιονδήποτε λόγο δεν είναι εφικτή η πρόσληψη του Σάντος, η ΑΕΚ θα προσπαθήσει να προσλάβει έναν προπονητή αντίστοιχου επιπέδου, με καλό βιογραφικό, αποδεδειγμένες ικανότητες, εμπειρία και προσωπικότητα.