Το γράψαμε ξανά και επιμένουμε σ’ αυτό, ότι η ΑΕΛ πρέπει να διατηρήσει ένα καλό αγωνιστικό ρυθμό μέχρι το βράδυ της δεύτερης ημέρας του Μάρτη. Μέχρι τότε, επιβάλλεται να βελτιωθεί για να έχει τύχη κόντρα στον Απόλλωνα, στον επαναληπτικό αγώνα Κυπέλλου που είναι ότι πιο σημαντικό έχει απομείνει στη φετινή περίοδο.
Απέναντι στη Δόξα, είδαμε και θετικά και αρνητικά στοιχεία από την ομάδα του Σάββα Παντελίδη. Άλλωστε τα σημείωσε κι ο ίδιος στην διάσκεψη τύπου. Από τη μία η ευκολία με την οποία δέχθηκε δύο γκολ, αλλά και φάσεις στην εστία της από τον αντίπαλο, και από την άλλη η συμβολή των νεοφερμένων.
Μαρόσα και Μιλιντσεάνου, ήρθαν στην ομάδα για να δώσουν λύσεις επιθετικά και να την «ξελασπώσουν». Το γεγονός ότι και τα τρία γκολ προήλθαν από τα δικά τους πόδια, μιλάει από μόνο του. Είναι οι παίκτες που μπορούν να κάνουν… άνω-κάτω την αντίπαλη άμυνα, να συνδέσουν τη μεσαία γραμμή με το επιθετικό τρίτο και πρέπει να σταθεροποιήσουν αυτή την απόδοση στα επόμενα παιχνίδια.
Όπως προαναφέραμε όμως, η ευκολία με την οποία δέχθηκε γκολ η ΑΕΛ, πρέπει να προβληματίσει. Οι τελικές της Δόξας στο α’ ημίχρονο ανήλθαν στις δύο κι έγραψαν ισάριθμες. Πρέπει πάση θυσία στην πορεία, να αποφευχθούν τα λάθη. Με οποιονδήποτε τρόπο, για να μην φτάσει ο επαναληπτικός Κυπέλλου με τον Απόλλωνα και μετά να… τρέχει.

Κύπρος Εγγλέζος