Mε δύο αναμετρήσεις να απομένουν για την ολοκλήρωση της α’ φάσης, ο Απόλλωνας χαρακτηρίζεται το μεγάλο φαβορί για τον τίτλο. Δεν είναι μόνο το ότι καταφέρνει να παίρνει την ουσία, ούτε και το σερί νικών που έχει (5 στο πρωτάθλημα, 6 συνολικά) που τον καθιστούν το μεγάλο φαβορί για τον τίτλο, μα περισσότερο η διαφορά που έχει εξασφαλίσει από τις υπόλοιπες ομάδες.
Αυτή τη στιγμή, βρίσκεται στο +8 από την ΑΕΚ, στο +9 από τον Άρη και ο αμέσως επόμενος αντίπαλος είναι το ΑΠΟΕΛ, από το οποίο τον χωρίζουν 11 ολόκληροι βαθμοί. Μπροστά του, παρουσιάζεται μίας πρώτης τάξεως ευκαιρία την αγωνιστική που έχουμε ενώπιον μας να μεγαλώσει ακόμη περισσότερο την απόσταση, μιας και στο ΓΣΠ θα αναμετρηθούν οι δύο από τις τρεις προαναφερθέντες ομάδες, ενώ ο Άρης έχει δύσκολο έργο απέναντι στην Ομόνοια που παίζει ένα τελευταίο «χαρτί» για την 6άδα.
Αυτό που εξιτάρει λοιπόν την ομάδα της Λεμεσού, είναι πως μία νίκη απέναντι στην ΠΑΕΕΚ, που είναι λογικό φαβορί, ίσως να… εκτοξεύσει τη διαφορά σε διψήφιο αριθμό βαθμών από τον δεύτερο. Και αν καταφέρει να κάνει το 2Χ3 μέχρι το τέλος της α’ φάσης, πιθανόν να διατηρήσει ή ακόμη και να μεγαλώσει τη διαφορά, εν όψει των πλέι οφ…
Στα αγωνιστικά δεδομένα, θυμίζουμε πως σε σχέση με το τελευταίο παιχνίδι κόντρα στην ΑΕΛ, δεν υπολογίζεται ο Ρομπέρζ όμως επιστρέφουν οι Αυλωνίτης, Ογκέντα, Ντιγκινί, Νογιόκ και Φιλιώτης.

Κύπρος Εγγλέζος