Είναι το λεγόμενο… Eriksen Effect, όπως παρουσιάστηκε από το BBC.
Ο Δανός μεσοεπιθετικός μετά το καρδιακό επεισόδιο το περασμένο καλοκαίρι στο Euro και την ανακοπή που υπέστη, έχει επιστρέψει δυνατός και αποφασισμένος να δείξει σε όλους πως αυτό ήταν απλά μια… κακή παρένθεση. Μπορεί να σόκαρε τον κόσμο, μπορεί να άγχωσε τρομερά τα αγαπημένα του πρόσωπα, μπορεί να χρειάστηκε ν’ αναθεωρήσει πολλά πράγματα στη ζωή, όμως, ο Κρίστιαν Έρικσεν τα κατάφερε και να είναι ξανά στην Πρέμιερ Λιγκ, στο ανώτερο ποδοσφαιρικό επίπεδο.
Από την ημέρα που η Μπρέντφορντ ανακοίνωσε την απόκτησή του με συμβόλαιο 6 μηνών, έχοντας και οψιόν ανανέωσης για έναν χρόνο ακόμα, εφόσον όλα πάνε καλά, οι «bees» … τρελάθηκαν σε ό,τι αφορά στο εμπορικό κομμάτι.
Η ζήτηση της φανέλας του Δανού αστέρα ξεπέρασε κάθε προσδοκία. Προέκυψαν αιτήματα και δηλώσεις για αγορά από 21 διαφορετικές χώρες, συμπεριλαμβανομένων των Γροιλανδίας, Αυστραλίας, ΗΠΑ και Νοτίου Κορέας.
Φυσικά οι συμπατριώτες του θέλησαν αμέσως να προμηθευτούν τη φανέλα της αγγλικής ομάδας, από τη στιγμή που και τα χρώματα είναι ακριβώς τα ίδια με την εθνική τους, ενώ, οι υπεύθυνοι της Μπρέντφορντ δηλώνουν πως η ζήτηση για φανέλες είναι 30 φορές μεγαλύτερη από τα επίπεδα που κινείται σε αυτή την περίοδο.