Το ντέρμπι της Άρσεναλ με την Τσέλσι αναβλήθηκε, αλλά οι «κανονιέρηδες» δίχως να αγωνιστούν, φαίνεται πως βγήκαν ευνοημένοι από την εβδομάδα που πέρασε. Το χρωστούν δεδομένα σε Γουλβς, Σαουθάμπτον και Λέστερ, με όλους τους ανταγωνιστές τους για την 4η θέση να χάνουν βαθμούς. 

Με το ξεκίνημα της φετινής Premier League η τετράδα έμοιαζε σχεδόν… κλειδωμένη! Η Μάντσεστερ Σίτι, η Λίβερπουλ και η Τσέλσι θα διεκδικούσαν τον τίτλο και η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, με τον Κριστιάνο Ρονάλντο στο ρόστερ της, θα ήταν κατά πάσα πιθανότητα η ομάδα που θα συμπλήρωνε τις θέσεις του Champions League.

Ωστόσο, με το πέρασμα του χρόνου και έχοντας ήδη φτάσει στην 25η αγωνιστική, με αρκετά ματς βεβαίως να έχουν αναβληθεί, στην εξίσωση της τετράδας έχουν μπει η Άρσεναλ, η Τότεναμ και η Γουέστ Χαμ.

Οι «κανονιέρηδες» έχουν επιδείξει μία πρωτοφανή σταθερότητα, όντες στην τετράδα για πρώτη φορά μετά από τέσσερα χρόνια τα Χριστούγεννα, οι «spurs» βελτιώθηκαν ιδιαίτερα υπό τις οδηγίες του Αντόνιο Κόντε και τα «σφυριά» έχουν ως στιγμής καταφέρει να διαχειρίζονται με τεράστια επιτυχία το πρωτάθλημα και την Ευρώπη, στην οποία αγωνίζονται.

Όλες βρίσκονται σε απόσταση αναπνοής, η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ είναι κάτω από την Γουέστ Χαμ, αλλά η τελευταία εβδομάδα κύλησε υπέρ της Άρσεναλ, ακόμη και αν αυτή έδωσε μόλις ένα από τα δύο ματς που δικαιούνταν.

Επικράτησε της Γουλβς στο «Μολινό», δεν έπαιξε το ματς με την Τσέλσι λόγω του τελικού του Παγκοσμίου Κυπέλλου Συλλόγων, αλλά παρόλα αυτά κέρδισε κάτι περισσότερο από μία ημέρα ξεκούρασης!

Η Τότεναμ μετρά τρεις ήττες συνεχόμενες. Η αρχή έγινε με την Τσέλσι, ενώ Σαουθάμπτον και Γουλβς πέρασαν νικηφόρα από το «σπίτι» της ομάδας του Αντόνιο Κόντε. Την ίδια ώρα, η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ δεν κέρδισε την Σαουθάμπτον και την Μπέρνλι, παρά το γεγονός πως προηγήθηκε τόσο στο «Τερφ Μουρ», όσο και στο Θέατρο των Ονείρων.

Τέλος, η Γουέστ Χαμ ναι μεν έσωσε τον βαθμό στο τέλος στο «Κινγκ Πάουερ» από την Λέστερ, αλλά κερδισμένη δεν βγήκε, αν αναλογιστεί κανείς πως η Άρσεναλ πέρασε νικηφόρα από την έδρα των «αλεπούδων».

Συνεπώς, η Άρσεναλ που έχει συγκεντρώσει 39 βαθμούς σε 22 ματς έχει ένα πλεονέκτημα σε σχέση με τους 40 της Γιουνάιτεντ με δύο ματς περισσότερα, τους 36 της Τότεναμ με ένα ματς περισσότερο και τους 41 της Γουέστ Χαμ με τρία ματς περισσότερα!

Αν μάλιστα στους αριθμούς προστεθούν και τα ματς που έρχονται για τους «κανονιέρηδες», η τετράδα μοιάζει ακόμη πιο πιθανή, αφού αν δεν προστεθούν τα εξ΄ αναβολής μέχρι και τα τέλη Απριλίου, η Άρσεναλ θα παίξει με Μπρέντφορντ, Γουλβς, Γουότφορντ, Λέστερ, Άστον Βίλα, Κρίσταλ Πάλας, Μπράιτον και Σαουθάμπτον!