Υπόθεση για δύο -και αν- θα παραμείνει η διεκδίκηση του φετινού πρωταθλήματος στην Πορτογαλία!
Για την Μπενφίκα τα πράγματα ήταν ούτως ή άλλως εξαιρετικά δύσκολα, καθώς οι «αετοί», πριν το εκτός έδρας παιχνίδι τους με την Μποαβίστα την Παρασκευή (18/02) για την 23η αγωνιστική, ήταν στο -10 από την πρωτοπόρο Πόρτο και στο -3 από τη δεύτερη Σπόρτινγκ Λισαβόνας. Οι «δράκοι» δείχνουν ασταμάτητοι, με τα «λιοντάρια» να προσπαθούν να παραμείνουν όσο πιο κοντά γίνεται στην κορυφή, την οποία, πλέον, βλέπει με τα… κιάλια η Μπενφίκα!
Η ομάδα του Νέλσον Βερίσιμο προηγήθηκε στο πρώτο ημίχρονο 2-0, με τους Τααράμπτ και Γκριμάλντο να σκοράρουν, και έδειχνε γενικά πως ελέγχει απόλυτα την κατάσταση. Μέσα σε επτά λεπτά, ωστόσο, στο δεύτερο 45λεπτο, οι «αετοί»… τσακίστηκαν!
Οι γηπεδούχοι στο 74ο λεπτό μείωσαν με τον Αφόνσο, ενώ έξι λεπτά αργότερα ο Μακουτά βρήκε το γκολ της ισοφάρισης, με το 2-2 να διατηρείται μέχρι το τελευταίο σφύριγμα. Η Μπενφίκα, έτσι, φαίνεται πως θα μείνει χωρίς στέμμα για τρίτη σερί χρονιά (μετά τις κατακτήσεις Πόρτο και Σπόρτινγκ), ενώ έχει ενδιαφέρον τώρα η μάχη για τη δεύτερη θέση, που δίνει το απευθείας «εισιτήριο» για το Champions League.