Ένα από τα στοιχεία που μας χαρακτηρίζουν σαν λαός είναι η ευκολία που περνάμε από την αποθέωση στον μηδενισμό. Όταν κάτι πάει στραβά, φταίνε όλοι. Προφανώς κάποιοι (θα) φταίνε, αλλά η κριτική θα πρέπει πάντοτε να γίνεται σε μία σωστή βάση, μακριά από απειλές και χαρακτηρισμούς, ιδίως άστοχους και τρομερά υπερβολικούς.
Ναι, η Ομόνοια πραγματοποιεί μία ΚΑΚΗ πορεία στο πρωτάθλημα και μοιάζει ΑΝΗΜΠΟΡΗ να διεκδικήσει τον τίτλο. Αυτό δεν σημαίνει ωστόσο πως είναι έκτρωμα, ότι η διοίκηση έχει διαλύσει τα πάντα ή ότι κοροϊδεύει τον κόσμο. Ούτε ότι ρεζιλεύεται στα γήπεδα, σύμφωνα με την ανακοίνωση των οργανωμένων. Επιτρέψτε μου να διαφωνήσω.
Ασφαλώς έχουν γίνει ΣΟΒΑΡΟΤΑΤΑ λάθη στο πράσινο οικοδόμημα για να φτάσει στο σημείο που βρίσκεται τώρα, να μην έχει εξασφαλισμένη δηλαδή ούτε καν τη θέση στην πρώτη εξάδα.
Είναι επίσης γεγονός ότι ποδοσφαιριστές που πέρυσι ήταν πρωταγωνιστές, φέτος είναι σκιά του καλού εαυτού τους. Είναι επίσης αλήθεια ότι ο Χένινγκ Μπεργκ κάπου έχει δείξει να ‘χει χάσει τη συνταγή.
Ισχύει βεβαίως ότι η Ομόνοια όχι μόνο δεν ενισχύθηκε το περασμένο καλοκαίρι, αλλά αποδυναμώθηκε. Όπως ισχύει το ότι καθυστέρησε ήδη στο να πραγματοποιήσει έστω μία μεταγραφή τη χειμερινή περίοδο. Αυτά είναι λάθη εμφανέστατα, για τα οποία όποιος είναι ειλικρινής πάνω απ’ όλα με τον εαυτό του δεν θα πρέπει να αμφιβάλει.
Λάθη τα οποία ασφαλώς χρεώνεται (και) η διοίκηση, εντούτοις, είναι επιεικώς υπερβολικό να λες πως έχει διαλύσει τα πάντα. Με απειλές και τέτοιου είδους ανακοινώσεις, δεν λύνονται τα προβλήματα. Άλλος είναι ο τρόπος…
ΤΖΙΩΝΗΣ-ΜΕΤΑΓΡΑΦΗ: Είναι θέμα χρόνου η ολοκλήρωση της μεταγραφής του Μαρίνου Τζιωνή στην Κάνσας Σίτι. Φαίνεται ότι απομένουν απλά κάποιες λεπτομέρειες που ενδέχεται να πάρουν κάποιο χρόνο για να υλοποιηθούν. Στην Ομόνοια πάντως έχουν βάλει μπρος για να προχωρήσουν τουλάχιστον σε μία μεταγραφή, προτού αποχωρήσει ο Κύπριος μεσοεπιθετικός…
ΚΥΠΕΛΛΟ: Την Πέμπτη οι «πράσινοι» θα δώσουν τον πρώτο αγώνα για τη φάση των «16» του κυπέλλου με τον Π.Ο Ξυλοτύμπου εκτός έδρας. Δεν υπολογίζονται για διάφορους λόγους οι Παπουλής, Ατιέμγουεν, Σέχου, Ζαχαρίου, Μπασιρού και Ουζόχο, με τον Μπεργκ να θεωρείται δεδομένο πως θα προβεί σε πολλές αλλαγές στην ενδεκάδα…

Ανδρέας Βεντούρης