Απόλλων και ΑΠΟΕΛ ήταν οι κερδισμένοι των αγώνων της Κυριακής κι ασφαλώς από τα μέχρι στιγμής αποτελέσματα της 19ης αγωνιστικής, μαζί με την Πάφος FC.
Με τη νίκη της επί του Ολυμπιακού, η ομάδα της Λεμεσού ανέβηκε στους 38 βαθμούς αυξάνοντας τη διαφορά της από τις ομάδες που βρίσκονται πιο κάτω από αυτήν. Είναι πλέον στο +4 από τον Άρη που παίζει τη Δευτέρα με την ΑΕΛ, στο +7 από την ΑΕΚ (εκκρεμεί η απόφαση του Εφετείου), στο +10 από Ομόνοια και Πάφος FC και στο +11 από Ανόρθωση κι ΑΠΟΕΛ! Δικαίως η ομάδα του Τσόρνιγκερ μπορεί να θεωρείται πλέον ως το μεγάλο φαβορί για την κατάκτηση του πρωταθλήματος…
Σημαντική από κάθε άποψη η νίκη για το ΑΠΟΕΛ επί της Δόξας. Όσο κι αν δυσκολεύτηκε, μετράει πάνω απ’ όλα η κατάκτηση των τριών βαθμών που του επέτρεψε να εκμεταλλευτεί τις απώλειες της ΑΕΚ αλλά και της Ανόρθωσης και της Ομόνοιας στο μεταξύ τους ντέρμπι. Κάτι που ίσχυσε και για την Πάφος FC που την Παρασκευή είχε πάρει «διπλό» στο Μακάρειο επί της ΠΑΕΕΚ.
Μεγάλη είναι η ευκαιρία για τον Άρη στο ντέρμπι της Δευτέρας με την ΑΕΛ, καθώς αν νικήσει θα είναι επίσης μία από τις κερδισμένες ομάδες της αγωνιστικής, ενώ οι «γαλαζοκίτρινοι» χρειάζονται επίσης, για τους δικούς τους λόγους, το νικηφόρο αποτέλεσμα…

Τα αποτελέσματα και το πρόγραμμα της 19ης αγωνιστικής:
ΠΑΕΕΚ – Πάφος FC 0-2
Εθνικός – ΑΕΚ 0-0
ΑνόρθωσηΟμόνοια 1-1
ΑΠΟΕΛΔόξα  2-0
ΑπόλλωνΟλυμπιακός 2-1
Δευτέρα 31 Ιανουαρίου
19:00 ΆρηςΑΕΛ (Cytavision 1)

Η επόμενη αγωνιστική (20η)
Σάββατο 5 Φεβρουαρίου
17:00 ΑΕΚΆρης
19:00 Ολυμπιακός-ΠΑΕΕΚ
Κυριακή 6 Φεβρουαρίου
16:00 Πάφος FC-Ανόρθωση
19:00 ΑΕΛΑΠΟΕΛ
Δευτέρα 7 Φεβρουαρίου
16:30 Ομόνοια-Εθνικός
19:00 ΔόξαΑπόλλων

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ

** Η βαθμολογία βάσει της απόφασης του Αθλητικού Δικαστή για το ΑΕΚΑπόλλων και τον μηδενισμό της ομάδας της Λάρνακας, ενώ αναμένεται η απόφαση του Εφετείου.

Ανδρέας Βεντούρης