Ο ΠΑΟΚ  με μπροστάρη τον Κούρτιτς, αλλά και πλουραλισμό στο σκοράρισμα έχει την καλύτερη επίθεση, ωστόσο η άμυνα του είναι αυτή που τον πληγώνει, καθώς είναι η 5η χειρότερη στο πρωτάθλημα.
Ο ΠΑΟΚ με τα τρία γκολ που πέτυχε στον αγώνα με τον Αστέρα Τρίπολης έφτασε στα 31 στο πρωτάθλημα και έχει την καλύτερη επιθετική συγκομιδή στη μεγάλη κατηγορία. Μάλιστα, ο Γιασμίν Κούρτιτς που έφτασε τα εννέα γκολ, είναι στην πρώτη θέση του πίνακα των σκόρερ μαζί με τον Ελ Αραμπί του Ολυμπιακού και τον Καρλίτος του Παναθηναϊκού.
Ο ΠΑΟΚ παρουσιάζει πλουραλισμό στο σκοράρισμα με 13 ποδοσφαιριστές του να έχουν πανηγυρίσει τουλάχιστον μια φορά ένα γκολ από την αρχή της σεζόν.

Οι σκόρερ του ΠΑΟΚ
Η πιο παραγωγική του γραμμή εξαιτίας των γκολ που έχει σκοράρει ο Γιασμίν Κούρτιτς (5 με εύστοχα χτυπήματα πέναλτι, 2 με απευθείας εκτελέσεις φάουλ και άλλα 2 στο ανοικτό παιχνίδι) είναι αυτή των κεντρικών χαφ που έχουν σκοράρει 13 γκολ.
Ο ΠΑΟΚ από τους επιθετικούς του έχει πάρει 7 γκολ στο πρωτάθλημα, ενώ οι μεσοεπιθετικοί του έχουν συνεισφέρει ακόμη 6 γκολ στη συγκομιδή του. Άλλα 4 γκολ έχουν βάλει οι αμυντικοί του, ενώ υπάρχει και το αυτογκολ που έβαλε στην ομάδα του ο Γκρίλο στην ισοπαλία με τον Βόλο.

Η 5η χειρότερη άμυνα στο πρωτάθλημα
Την ώρα που ο Δικέφαλος διαθέτει την καλύτερη επίθεση στο πρωτάθλημα, η άμυνά του είναι αυτή που τον πληγώνει. Μόνο 4 ομάδες στη λίγκα έχουν δεχθεί περισσότερα γκολ από ότι ο Δικέφαλος (Απόλλων, Παναιτωλικός, Βόλος και Ατρόμητος) και είναι φυσικό ο Ραζβάν Λουτσέσκου να τρελαίνεται με τα γκολ που δέχεται η ομάδα του. Είναι άλλωστε χαρακτηριστικό ότι ο ΠΑΟΚ έχει δεχτεί υπερδιπλάσια γκολ από τον Ολυμπιακό και σχεδόν τα διπλάσια από τον Παναθηναϊκό.
Το ισοζύγιο του ΠΑΟΚ στα γκολ δείχνει επίσης μια… συνέπεια της ομάδας του Λουτσέσκου, για την οποία δεν υπάρχει διαφορά είτε αγωνίζεται στην Τούμπα, είτε εκτός έδρας. Ο Δικέφαλος έχει σκοράρει μια φορά παραπάνω μακριά από το σπίτι του (16-15) και δέχθηκε από 10 γκολ μέσα και έξω από την έδρα του.
Είναι χαρακτηριστικό ότι την χρονιά του νταμπλ ο ΠΑΟΚ σε 15 αγώνες στην Τούμπα είχε δεχθεί μόλις 5 γκολ και φέτος σε λιγότερα από τα μισά παιχνίδια (7) έχει επιτρέψει στους αντιπάλους του να του βάλουν τα διπλάσια.

Τρελαμένος ο Λουτσέσκου
Ο Λουτσέσκου έχει μιλήσει πολλές φορές για το γεγονός ότι η ομάδα του δέχεται εύκολα γκολ. «Με εκνευρίζει ο τρόπος με τον οποίο δεχόμαστε τα γκολ του αντιπάλου. Είναι σημαντικό να βλέπεις τους παίκτες σου να παλεύουν αλλά μερικές φορές δεν μπορώ να δεχθώ τα γκολ που δεχόμαστε», είπε μετά τον αγώνα με τον Αστέρα Τρίπολης, ενώ πρόσφατα έχει χρησιμοποιήσει πιο σκληρές εκφράσεις. «Είναι ντροπή μένα, ως προπονητή, να δέχομαι τόσα γκολ και μάλιστα με τέτοιον τρόπο», είπε πριν τον ευρωπαϊκό αγώνα με την Λίνκολν.

Δουλειά και ενίσχυση
Πώς μπορεί να διορθωθεί η κατάσταση; Ο Λουτσέσκου τονίζει πολλές φορές πως τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η ομάδα του στα μετόπισθεν δεν έχουν να κάνουν μόνο με τους αμυντικούς αλλά με την γενικότερη ανασταλτική της λειτουργία. Θεωρεί λοιπόν ότι με τη δουλειά στην προπόνηση ο ΠΑΟΚ μπορεί να βελτιώσει την εικόνα του στην άμυνα.
Από την άλλη μοιάζει δεδομένο ότι ο Δικέφαλος θα προσπαθήσει τον Γενάρη να ενισχύσει την αμυντική του γραμμή με έναν ποιοτικό πλάγιο μπακ και δεν αποκλείεται να κινηθεί και για στόπερ.