Οι Χούμποτσαν και Γκόμεθ μπήκαν στο 58’. Ο Λοΐζου στο 64’, ο Ντίσκερουντ στο 76’. Για 57 λεπτά αγωνίστηκε ο Λέζιακς, στον πάγκο έμειναν οι Σέχου, Παπουλής, Τζιωνής και Τσέποβιτς. Βγάλαμε ήδη τους πρώτους εννέα κι αν προσθέσουμε σ’ αυτούς τους Ουζόχο και Λανγκ, πιθανότατα βγάλαμε και την ενδεκάδα που ενδέχεται να παρατάξει στο προσεχές ντέρμπι με την ΑΕΚ ο Χένινγκ Μπεργκ.
Δεν χρειαζόντουσαν φυσικά οι αλλαγές και η συγκεκριμένη διαχείριση για να οδηγηθεί κανείς σε ένα τέτοιο συμπέρασμα. Αυτούς τους έντεκα επέλεξε εξάλλου στον διακοπέντα αγώνα με το ΑΠΟΕΛ, καθώς και στο τελευταίο ντέρμπι με την ΑΕΛ στο Τσίρειο.
Η Ευρώπη μπαίνει πλέον στο χρονοντούλαπο της ιστορίας, οι «πράσινοι» κρατάνε τις εμπειρίες και το τι πρέπει να διορθώσουν προκειμένου να γίνουν πιο διεκδικητικοί σε φάση ομίλων τα επόμενα χρόνια, όσον αφορά την πρόκριση στην επόμενη φάση.
Θα πρέπει να «διαβάσουν» καλά τη φετινή ευρωπαϊκή τους παρουσία. Είναι αξιοσημείωτο πως από τότε που ο Μπεργκ έριξε το μεγαλύτερο βάρος στο πρωτάθλημα χρησιμοποιώντας τους αναπληρωματικούς στον β’ γύρο των ομίλων του Europa Conference League, η ομάδα της Λευκωσίας έμεινε αήττητη.
Από τη στιγμή που δεν του βγήκαν τα αποτελέσματα στον α’ γύρο, προχώρησε σε διαχείριση του ρόστερ του προκειμένου να μην επηρεαστεί περαιτέρω η προσπάθεια στο πρωτάθλημα. Συνεπώς, είναι ξεκάθαρο το πόσο σημαντικά είναι τα πρώτα παιχνίδια της φάσης των ομίλων και πόσο καθορίζουν τις προοπτικές σου.
Κάτι τέτοιο φυσικά δεν είναι απόλυτο, ούτε αποτελεί κανόνα. Θα φέρει κανείς για παράδειγμα την Ανόρθωση, που διεκδίκησε την πρόκρισή της στο τελευταίο ματς, μέχρι το τελευταίο λεπτό. Ακόμη και στην περίπτωση της όμως, επαναφέρεις στο μυαλό τα δύο παιχνίδια με τη Φλόρα.
Επί της ουσίας λοιπόν, θα καταλήξουμε στο ίδιο σημείο. Εξαρτάται πάντοτε από τους στόχους που θέτεις. Στοχεύεις στην ευρωπαϊκή διάκριση με παρουσία πέραν απ’ τους ομίλους, ή απλά και μόνο μας αρκεί η συμμετοχή (κι ασφαλώς τα μπόνους) για να βγάλουμε οικονομικά τη χρονιά;
Η Ομόνοια στρέφει αποκλειστικά την προσοχή της στο πρωτάθλημα, όπου ήδη άρχισε την αντεπίθεσή της καταγράφοντας τρεις διαδοχικές νίκες το τελευταίο διάστημα κι έχει την ευκαιρία στο ντέρμπι με την ΑΕΚ τη Δευτέρα στο ΓΣΠ, να μειώσει περαιτέρω τις αποστάσεις και να επανέλθει πολύ πιο δυναμικά στη διεκδίκηση του τίτλου, χωρίς πλέον άλλες υποχρεώσεις στο κεφάλι της.
Είναι «κλειδί» το συγκεκριμένο παιχνίδι για τη μετέπειτα πορεία της, όπως και τα δύο που εκκρεμούν με ΑΠΟΕΛ και ΑΕΛ. Τρία ματς στο ΓΣΠ που καλείται να τα εκμεταλλευτεί ώστε να αποκτήσει τη δυνατότητα να μπει με τις καλύτερες προϋποθέσεις στο 2022.

Ανδρέας Βεντούρης