Η κρισιμότητα και βαθμολογική σημασία του Κυριακάτικου αγώνα με τον Ολυμπιακό Λευκωσίας, επιβάλλουν στον προπονητή και στους παίκτες του ΑΠΟΕΛ να βρουν τον τρόπο για να επιστρέψουν στις νίκες.
Είναι άλλωστε ξεκάθαρο, ότι για να αυξήσουν τις πιθανότητες να προλάβουν την πρώτη 6άδα, πρέπει να αυξήσουν κατά τρεις παραπάνω βαθμούς την συγκομιδή τους.
Ο Σωφρόνης που είχε αναλάβει την ευθύνη της αποτυχίας να νικήσει την Πάφος FC, έχει στο μυαλό του τον αγώνα του α’ γύρου, όταν ηττήθηκε από τον Ολυμπιακό, τον οποίο είδε στον τελευταίο του αγώνα με τον Άρη στο Τσίρειο.
Στο ερώτημα, πως θα αλλάξει την ομάδα του για να γίνει καλύτερη και να νικήσει, φαίνεται ότι θα προχωρήσει σε κινήσεις τέτοιες, για να διαφοροποιήσει πρόσωπα και ενδεχομένως σύστημα.
Εκτός θα είναι ο Γιώργος Εφραίμ. Τη θέση του στο ρόλο που είχε με την Πάφος FC θα πάρει ο Οκριασβίλι.
Δεν τίθεται επίσης θέμα να πάρει φανέλα βασικού ο Ντιαβαρά και πιθανότατα στην 11άδα θα βρεθεί ο Ντανίλο, ενώ επιστρέφει στην 11άδα και ο Σόουζα.
Θέση βασικού διεκδικεί ο Τσεπάκ, ενώ το δίλημμα είναι στη γραμμή κρούσης με την απουσία του Κβιλιτάια. Η επιλογή του Μάγκλιτσα δεν συγκεντρώνει πολλές πιθανότητες για την 11άδα, αφού ο Κροάτης, δείχνει ακόμα μακριά από τον εαυτό του και αποτελεί ερώτημα ποιον θα επιλέξει για την επίθεση.
Δεν αποκλείεται σε σύστημα 3-5-2 να είναι στην επίθεση οι Νατέλ και Οκριασβίλι με τον Ντανίλο να χρησιμοποιείται σαν 10άρι.
Υπάρχει και το σενάριο να αγωνιστεί ο Τόμας Ντε Βινσέντι είτε σαν επιθετικός, είτε και σαν χαφ.