Στην συνέντευξη που παραχώρησε στο balla.com.cy ο παλιός άσος της ΑΕΛ Μάκης Σωκράτους μίλησε για την αδικία της δικής του εποχής τονίζοντας ότι η ΑΕΛ δικαιούταν να κατακτήσει πρωτάθλημα.
Αδικήθηκε εκείνη η γενιά της ΑΕΛ που δεν πήρε πρωτάθλημα;
«Αναμφίβολα αδικηθήκαμε. Και δεν το λέμε εμείς αλλά ο κόσμος όλος και αυτό είναι κάτι που δείχνει την αναγνώριση. Είχαμε πάρα πολύ καλή ομάδα και μας αδίκησαν. Σίγουρα κάναμε και εμείς λάθη αλλά περισσότερο δεν μας άφησαν. Το 1988 όταν το πήρε ο Πεζοπορικός το πρωτάθλημα, σας θυμίζω ότι ο Σταύρος Παπαδόπουλος είχε πει, ότι η καλύτερη ομάδα ήταν η ΑΕΛ. Τότε σε ένα παιχνίδι με το ΑΠΟΕΛ στο Μακάρειο μας είχαν δώσει ένα γελοίο πέναλτι στο 93΄ σε χέρι του Ντεμιλίγκοφ. Μετά θυμάστε με τις φασαρίες που έγιναν, κάηκαν τα κρεβατάκια του Μακαρείου, διότι ο κόσμος αγανάκτησε από την αδικία, του εν λόγο διαιτητή. Τώρα είναι και καθηγητής διαιτησίας. Μας τιμώρησαν μετά εμάς, και την επόμενη αγωνιστική παίζαμε με τον Πεζοπορικό όπου χάσαμε σε ένα παιχνίδι με τρομερό αέρα και με αλλαγή διαιτητή χωρίς καν να ενημερωθούμε! Απίστευτα πράγματα για να χαθεί μια πολύ καλή ευκαιρία για τον τίτλο. Εμείς μαζί με το ΑΠΟΕΛ και την ΕΠΑ ήμασταν στις πρώτες θέσεις τότε και ο Πεζοπορικός ήταν τέταρτος».
Το «παράπονο» στην διοίκηση
«Την περίοδο της χρυσής φουρνιάς η διοίκηση μας δεν έδειχνε να είχε όραμα για κάτι περισσότερο, έμεναν στην ικανοποίηση των κυπέλλων και μέχρι εκεί. Είχαμε επτά διεθνείς και αν παίρναμε δύο πολύ καλούς ξένους θα έκαναν την διάφορα. Πηγαίναμε στην Τσεχία και μας έλεγαν οι Τσέχοι πάρτε όποιο παίκτη θέλετε και εμείς κλείναμε άλλο. Για παράδειγμα ο Μίτσινετς που έπαιξε στην Ομόνοια, τον είχαμε αντιμετωπίσει με την Ντουνάισκα στην Ευρώπη και ήταν πού εύκολο να τον φέρουμε στην ΑΕΛ. Όμως δεν έγινε η κατάλληλη κίνηση και δεν ήρθε. Η ΑΕΛ στο οικονομικό κομμάτι σίγουρα δεν ήταν και η πιο δυνατή ομάδα, αλλά αν έδιναν άλλες 10000 λίρες για τους ξένους θα παίρναμε πρωτάθλημα σίγουρα».

ΟΛΟΚΛΗΡΗ Η ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΕΔΩ