Ο Απόλλωνας ανακοίνωσε με κάθε λεπτομέρεια την ιατρική γνωμάτευση για τους τραυματισμούς των Ιωάννη Πίττα και Χάμπο Κυριάκου, το ερώτημα ωστόσο ασφαλώς απ’ τους φίλους της ομάδας κι όχι μόνο, είναι το διάστημα της απουσίας τους. Θυμίζουμε τα δεδομένα για τον καθένα ξεχωριστά και καταγράφουμε την αρχική εκτίμηση για το χρόνο απουσίας τους.
ΙΩΑΝΝΗΣ ΠΙΤΤΑΣ: Υπέστη σοβαρή συνδεσμική κάκωση στην ταρσομετατάρσια χώρα του αριστερού ποδιού. Θα ακολουθήσει αποφόρτιση και προστασία του ποδιού, στη συνέχεια προοδευτική φόρτιση κι ακολούθως έναρξη αθλητικής δραστηριότητας. Ο Κύπριος επιθετικός αναμένεται να απουσιάσει κοντά στον ενάμιση μήνα.
ΧΑΜΠΟΣ ΚΥΡΙΑΚΟΥ: Υπέστη ρήξη της πρόσθιας μοίρας του έξω πλαγίου συνδέσμου της ποδοκνημικής. Θα χρειαστεί να μείνει εκτός από κάθε δράση για μερικές βδομάδες, ακολούθως θα κάνει πρόγραμμα αποκατάστασης και στη συνέχεια θα προσπαθήσει να ανεβάσει ρυθμούς. Ο Κύπριος μέσος θα απουσιάσει στην καλύτερη περίπτωση κοντά στους δύο μήνες.
Θα πρέπει να σημειώσουμε κάτι σημαντικό: η κατάσταση και των δύο ποδοσφαιριστών, θα επανεκτιμηθεί μετά από τρεις βδομάδες. Τότε, ενδεχομένως να είναι πιο εφικτό να βγουν ασφαλέστερα συμπεράσματα για το χρόνο αποχής τους από τους αγωνιστικούς χώρους και το πότε θα επιστρέψουν.

Ανδρέας Βεντούρης