Είναι γεγονός ότι η Ανόρθωση δεν έθελξε με την απόδοσή της στο τελευταίο παιχνίδι με την Πάφος FC, ωστόσο το σημαντικότερο απ’ όλα είναι που κατάφερε να πάρει τη νίκη. Σκεφτείτε να ‘παιζε… μπαλάρα και να μην νικούσε. Ουδείς θα θυμόταν την εμφάνιση μετά από λίγο καιρό. Thats football.
Η ομάδα της Αμμοχώστου έχει ακόμη δρόμο μπροστά της μέχρι να καλύψει το χαμένο έδαφος από τις πέντε ήττες που δέχθηκε στις πρώτες επτά αγωνιστικές. Ναι μεν ο Τιμούρ δήλωσε πως «οι κυπριακές ομάδες δεν μπορούν να παίζουν στην Ευρώπη και να διεκδικούν και το πρωτάθλημα», ωστόσο αυτός ο στόχος έχει τεθεί τόσο από τον ίδιο όσο κι απ’ όλους στην Ανόρθωση.
Προφανώς, η Ευρώπη βάζει… εμπόδια στις εγχώριες διοργανώσεις κι αυτό αποδείχθηκε όλα αυτά τα χρόνια που συμμετέχουν οι ομάδες μας στη φάση των ομίλων. Από την άλλη όμως, αυτό δεν σημαίνει ότι μπορεί να αποτελεί δικαιολογία για πιθανές αποτυχίες εντός των τοίχων.
Ούτε σημαίνει απαραίτητα πως όποια ομάδα συμμετέχει στους ομίλους, αυτομάτως μειώνονται οι πιθανότητές της για το πρωτάθλημα. Πέρυσι για παράδειγμα, η Ομόνοια συμμετείχε στους ομίλους του Γιουρόπα, όντως είχε απώλειες βαθμών κατά το διάστημα που αγωνιζόταν σε… διπλό ταμπλό, κατάφερε όμως στη συνέχεια να κάνει ένα δυνατό σερί και να κατακτήσει τον τίτλο. Αυτό ακριβώς το διπλό ταμπλό ήταν επιλογή της ίδιας της ομάδας της Αμμοχώστου, αλλά και υποχρέωση…
Συνεπώς λοιπόν, η Ανόρθωση αυτό ακριβώς πρέπει να κάνει, είτε ενθουσιάζει με την απόδοσή της είτε όχι. Το ζητούμενο είναι να παίρνει βαθμούς, μέχρις ότου φτάσει ο Ιανουάριος και μπορέσει να προχωρήσει σε μεταγραφική ενίσχυση του ρόστερ της.

Ανδρέας Βεντούρης