Από το βράδι της Τετάρτης «παίζει» δυνατά στα αθλητικά ΜΜΕ το όνομα του Ντάγκλας Οζίας και όχι άδικα. Η ποινή που επιβλήθηκε στον 30χρονο (7 Μαίου 1991) Βραζιλιάνο κεντρικό αμυντικό της Αναγέννησης Δερύνειας από τον Αθλητικό Δικαστή προκάλεσε αίσθηση καθώς τον θέτει νοκ-άουτ μέχρι και τον Μάρτιο του 2022 (ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ).
Η αντιαθλητική συμπεριφορά του στο ματς με την πρώην του ομάδα Καρμιώτισσα και το βίαιο χτύπημα στον διαιτητή Μενέλαο Αντωνίου έφερε αυτή την μεγάλη τιμωρία που ταυτόχρονα συνιστά και πλήγμα για την Αναγέννηση που τον απέκτησε για να κάνει την διαφορά στην άμυνα.
Δεν της έφτανε η κακή πορεία της Αναγέννησης ήρθε και αυτό για να δυσκολέψει ακόμα περισσότερο τα πράγματα.

Η Αναγέννηση είναι ο πέμπτος ποδοσφαιρικός σταθμός του Οζίας στην Κύπρο. Η ποδοσφαιρική σύνδεση του με την χώρα μας χρονολογείται από το 2013 όταν ο Άρης τον απέκτησε από την Ρίο Βέρντε της Βραζιλίας με ελευθέρα μεταγραφή.. Έκανε εξαιρετική σεζόν 2013-2014 με την «Ελαφρά Ταξιαρχία» στην α’ κατηγορία και στα 24 του χρόνια κίνησε το ενδιαφέρον και των μεγάλων ομάδων του νησιού μας.

Οι προτάσεις από το εξωτερικό ήταν καλύτερες και δη από την πατρίδα του με αποτέλεσμα να επιστρέψει στην Βραζιλία.
Όταν το 2015 ο Άρης επέστρεψε στην πρώτη κατηγορία τον έψαξε για να τον φέρει ξανά. Προσπάθησε να τον αποκτήσει ελεύθερο από την Μόντε Αζούλ, αυτό δεν έγινε εφικτό και τον έφερε με την μορφή δανεισμού.
Ότι δεν κατάφερε ο Άρης το καλοκαίρι του 2015, το κατάφερε η ΑΕΖ το καλοκαίρι του 2016, να τον αποκτήσει δηλαδή ελεύθερο. Εκείνη την σεζόν η ομάδα του Ζακακίου ανέβηκε στην α’ κατηγορία και έκρινε ότι θα ενίσχυε ποιοτικά την άμυνα με τον Βραζιλιάνο αμυντικό.

Μετά το τέλος της σεζόν επέστρεψε στην Βραζιλία για να επιστρέψει το 2018 στην Καρμιώτισσα με την οποία ανέβηκε στην α’ κατηγορία. Δεν έπαιξε στα μεγάλα… σαλόνια με την ομάδα των Πολεμιδιών καθώς πήγε μεταγραφή στον Ονήσιλο το καλοκαίρι του 2020 και ένα χρόνο μετά, το περασμένο δηλαδή καλοκαίρι έβαλε υπογραφή σε συμβόλαιο με την Αναγέννηση Δερύνειας.

Χρίστος Χρίστου