Όσο και αν η βαθμολογική θέση δεν το επιτρέπει, όσο επίσης και οι εμφανίσεις, επίσης δεν το επιτρέπουν, εντούτοις κυριαρχεί η αποφασιστικότητα για να αρχίζουν αντεπίθεση από τον αγώνα της ερχόμενης Δευτέρας με τον Εθνικό Άχνας στο ΓΣΠ.
Δεν μπορούν άλλωστε, να βρουν δικαιολογία οι ποδοσφαιριστές, για να μείνουν στην κατάσταση όπως έχουν οδηγήσει την ομάδα μέχρι την 5η αγωνιστική.
Επιβάλλεται να αρχίσουν μία νικηφόρα πορεία από τη Δευτέρα αν θέλουν να προλάβουν το…τρένο της διάκρισης.

Ένα στοιχείο που βγαίνει πάντως από τον Αρχάγγελο και όπως μαθαίνουμε, κυριαρχεί, είναι το εξαιρετικό κλίμα που διέπει την ομάδα. Ποδοσφαιριστές-τεχνική ηγεσία-διοίκηση ενωμένοι σαν μία γροθιά, περιμένουν με συγκρατημένη αισιοδοξία την επανέναρξη του πρωταθλήματος.
Δεν θα είναι εύκολος ο αγώνας με τον Εθνικό Άχνας, όπως δεν ήταν εύκολος ο αγώνας με την ΠΑΕΕΚ. Πρέπει όμως να βρουν τρόπο να φύγουν νικητές και αυτός ο στόχος είναι στο πλάνο του προπονητή.
Ο Σωφρόνης, περιμένει μεν τους διεθνείς να γυρίσουν ( όλοι θα είναι την Τετάρτη) αλλά με τη σειρά του, δεν μπορεί να επικαλεστεί δικαιολογία λόγω Εθνικών, αφού οι απουσίες δεν ήταν μεγάλες σε αριθμό.
Οκριασβίλι, Κβιλιτάια, Νεόφυτος Μιχαήλ, Πολυκάρπου σε πρώτο πλάνο είναι οι βασικές απουσίες και εννοείται μιλάμε για παίκτες 11άδας.
Δούλεψαν και μάλιστα σε πολύ έντονο ρυθμό την περασμένη βδομάδα οι ποδοσφαιριστές συμπεριλαμβανομένου και του Τόμας Ντε Βινσέντι, ο οποίος επιστρέφει με την ευχή και την ελπίδα να μείνει αυτή τη φορά στην ομάδα και να τη βοηθήσει.


ΣΤΑΥΡΟΣ ΓΑΒΡΙΗΛ: Κάθε μέρα και καλύτερα ο νεαρός άσος του ΑΠΟΕΛ. Πλησιάζουν οι 6 μήνες από τότε που χειρουργήθηκε ( 27 Απριλίου 2021) και άρχισε να εντείνει το ρυθμό προπόνησης με ταχύτητες και χρήση μπάλας.
Θυμίζουμε ότι τραυματίστηκε στις 17 Απριλίου στον αγώνα με τον Ερμή Αραδίππου και συγκεκριμένα έπαθε ρήξη χιαστού και ρήξη εσωπλάγιου συνδέσμου.
Τότε γινόταν λόγος για απουσία του 6-8 μήνες από τα γήπεδα και υπολογίζεται ότι τέλος Νοεμβρίου θα μπορέσει να μπει σε φουλ ρυθμό. Όταν δηλαδή θα βαδίζει στον 8ο μήνα από τότε που χειρουργήθηκε.