Με αρκετά και συνάμα μεγάλα κίνητρα θα πάει η ΑΕΚ στο «Αντώνης Παπαδόπουλος» για το ντέρμπι με την Ανόρθωση.
Πρώτο: Η επιστροφή στην κορυφή της βαθμολογίας. Εκεί όπου ανέβηκε την περασμένη βδομάδα και θέλει να επανέλθει σ’ αυτήν. Όχι πως, βαθμολογικά, παίζει τεράστιο ρόλο αυτή τη στιγμή (είναι μικρές οι διαφορές εξάλλου), αλλά παίζει το ρόλο της στο ψυχολογικό κομμάτι.
Δεύτερο: Η αύξηση της διαφοράς από την προσεχή της αντίπαλο. Ήδη η απόσταση είναι στο +8 και με «διπλό» τη Δευτέρα, την ανεβάζει στο +11, έστω και με παιχνίδι περισσότερο. Σ’ αυτή την περίπτωση το κέρδος δεν θα ‘ναι απλά η αύξηση της διαφοράς, αλλά ταυτοχρόνως και η μεγάλη πίεση που θα προσθέσει στην Ανόρθωση.
Τρίτο: Η τέταρτη σερί νίκη της. Έχει να το πετύχει απ’ τον Απρίλιο του 2019, δηλαδή εδώ και δυόμιση χρόνια. Όχι δηλαδή πως τα σερί είναι το παν, μ’ αυτά ωστόσο επιτυγχάνεις το βήμα παραπάνω!
Τέταρτο: Να αποδείξει ξανά πως φέτος είναι φτιαγμένη για μεγάλα πράγματα. Μπορεί στην ΑΕΚ να θέλουν να κρατήσουν χαμηλούς τόνους, αλλά με «διπλό» θα στείλει ξεκάθαρο μήνυμα ότι η Ευρώπη δεν θα είναι ο πρώτος στόχος, αλλά ο… μίνιμουμ!
Πέμπτο: Να μεγαλώσει ακόμη περισσότερο την πίστη στις τάξεις του κόσμου της, οι οποίοι έχουν εξαντλήσει τα εισιτήρια, δείχνοντας τη… δίψα του για να βρεθεί δίπλα στην ομάδα και να στηρίξει την προσπάθειά της!
ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΑ: Με μοναδικό απόντα τον Ρούμπεν Μαρτίνεθ θα πάει η ΑΕΚ στο «Αντώνης Παπαδόπουλος». Η ενδεκάδα ενδέχεται να περιλαμβάνει κάποιες αλλαγές και κυρίως στα άκρα της άμυνας μετά την επιστροφή των Άνχελ Γκαρσία και Ροσάλες, μολονότι ο Τάντι διεκδικεί κι αυτός μία θέση. Διεκδικεί επίσης θέση και ο Ακοράν, αν και δύσκολα θα βγει εκτός ένας εκ των Εσπινόσα-Γκιούρτσο…

Ανδρέας Βεντούρης