Η ομάδα FC Λειβάδια 2022 πανηγύρισε την άνοδο της στην γ’ κατηγορία την τελευταία αγωνιστική του πρωταθλήματος Επίλεκτης κατηγορίας ΣΤΟΚ και η ιστοσελίδα μας επικοινώνησε με τον προπονητή της ομάδας, Άγγελο Μισό.
Μίλησε για το δραματικό φινάλε στην άνοδο όπως εξελίχθηκε, μας ανέλυσε το πως διαχειρίστηκε την ομάδα όταν ανέλαβε το Φεβρουάριο και αναφέρθηκε για την επόμενη μέρα στην γ΄κατηγορία εάν και εφόσον συνεχίσει στον πάγκο της ομάδας.
Δεν υπάρχει διαθέσιμη περιγραφή.

Πως είδες την διεκδίκηση της ανόδου η οποία πήγε μέχρι και την τελευταία αγωνιστική αφού «παλεύατε» μαζί με το ΘΟΙ για το 3ο και τελευταίο εισιτήριο;
«Είχαμε κάποιες συγκυρίες, τα πρώτα ματς δεν είχαμε την τύχη με το μέρος μας, διότι έλειπε και ο Παπαθανασίου λόγω τραυματισμού που κακά τα ψέματα είναι σημαντικός παίκτης για εμάς. Εάν νικούσαμε την Ανόρθωση Μουτταγιάκας ή τον Ορφέα δεν θα είχαμε θέμα και θα πετυχαίναμε πιο εύκολα την άνοδο. Μας έκανε το δώρο η Ακανθού, καλοπροαίρετο και ευτυχώς εμείς εκμεταλλευτήκαμε αυτό το πλεονέκτημα. Οι παίκτες κατάλαβαν την σοβαρότητα και την ευκαιρία που είχαν και ήρθε τελικά η άνοδος».

Ανάλαβες την ομάδα στα μέσα Φεβρουαρίου, σε ποια ψυχολογική κατάσταση ήταν η ομάδα και πως τελικά καταφέρατε να πετύχετε τον στόχο της ανόδου;
«Άλλαξε δύο προπονητές η ομάδα, έκατσα στον πάγκο για 10 αγωνιστικές, ήταν προς το τέλος και δεν μπορούσα να κάνω πολλά πράγματα. Έπρεπε σε μικρό χρονικό διάστημα να περάσουμε τη φιλοσοφία μας. Έχουμε ευτυχώς παίκτες έμπειρους που καταλαβαίνουν και μπορούν να προσαρμοστούν και να βοηθήσουν το ίδιο τους υπόλοιπους. Ειδικότερα στο τέλος έδειξαν χαρακτήρα και τα καταφέραμε».

Το ρόστερ σας έχει μέσα σπουδαία ονόματα για το συγκεκριμένο επίπεδο όπως, Παπαθανασίου, Σαμάρας και Χαρή παίκτες οι οποίοι αγωνίστηκαν στην α’ κατηγορία.
«Ο Παπαθανασίου δεν ήταν σε όλα τα ματς λόγω τιμωρίας όταν ήρθα εγώ, ο Χαρή σε κάποια ματς όταν τον έβαλα στην φυσιολογική του θέση απέδωσε, ο Σαμάρας όσο ήταν στην ομάδα έδωσε την ώθηση που έπρεπε. Όταν είσαι σε πιο μεγάλη ηλικία είναι δύσκολο αφού ο Κωνσταντίνος ήρθε τον Δεκέμβριο στην ομάδα, τραυματίστηκε και έπρεπε να δώσουμε πίστωση χρόνου όμως όταν χρειάστηκε να βοηθήσει το έκανε. Βοηθούν τους νεαρούς στα αποδυτήρια και έδωσαν και αυτοί ότι μπορούσαν όσο και οι υπόλοιποι για να πετύχουμε τους στόχους».

Μέσα σε δύο χρόνια από το αγροτικό η ομάδα θα είναι πλέον στην γ’ κατηγορία. Έχουν τεθεί οι στόχοι για τη νέα χρονιά και πως θα διαχειριστείτε μία σίγουρα πιο δύσκολη και ανταγωνιστική κατηγορία;
«Η διοίκηση σε αυτούς τους 2 μήνες ήταν κοντά στους παίκτες σε όλους τους τομείς. Η διαφορά των δύο κατηγοριών είναι μεγάλη. Έγινε η συζήτηση και από τις δύο πλευρές (διοίκηση-προπονητικό τιμ) και θα δούμε τα θέλω της ομάδας, εμένα και τους στόχους. Εκεί θα φανεί εάν θα είμαστε εντάξει για να προχωρήσουμε μαζί πάντως να τονίσω ότι η πρώτη ένδειξη είναι θετική».

Από τους αγώνες που έζησες από τον πάγκο στο πρωτάθλημα της Επίλεκτης ΣΤΟΚ, ποια είναι η άποψη σου για το πρωτάθλημα;
«Δεν είδα όλες τις ομάδες για παράδειγμα το ΘΟΙ και την Δόξα Παλιομετόχου η οποία βέβαια εάν δει κανείς τους αριθμούς καταλαβαίνει ότι δίκαια είναι πρωταθλήτρια. Θεωρώ καλή ομάδα την Ανόρθωση Μουτταγιάκας και δίκαια είναι στην γ’ κατηγορία. Βέβαια, κάποιες ομάδες ήταν ανταγωνιστικές αλλά ότι έδωσαν πήραν, ειδικότερα οι ομάδες που πήγαν διαβάθμιση. Λόγω του ότι ήμουν στην γ’ κατηγορία και είδα κάποια πράγματα η διαφορά είναι αρκετά μεγάλη σε επίπεδο. Η γ’ κατηγορία είναι πιο κοντά στην β’ κατηγορία παρά το πόσο κοντά είναι η Επίλεκτη ΣΤΟΚ από την γ’».

Σόλωνας Κύπρου