Ο παλαίμαχος ποδοσφαιριστής του ΑΠΟΕΛ, πρώην προπονητής και διοικητικός παράγοντας Τάκης Αντωνίου, μίλησε στον  ΣΠΟΡ FM 95 για την ήττα από την Ομόνοια και τον… τελικό πρωταθλήματος.

Για το παιχνίδι με την Ομόνοια: «Άκουσα πολλές απόψεις. Η εικόνα ήταν ξεκάθαρη. Το ΑΠΟΕΛ ήταν καλύτερο στο α’ ημίχρονο, όχι σαφώς καλύτερο αλλά καλύτερο. Είχε 2-3 ευκαιρίες για γκολ με τον Εφραίμ και το δοκάρι του Κβιλιτάια. Η Ομόνοια σε αυτό το διάστημα ήταν επιφυλακτική. Στο β’ ημίχρονο η Ομόνοια ήταν πιο απαιτητική, το ΑΠΟΕΛ δεν ανταποκρίθηκε και μετά το αβίαστο λάθος που έγινε ήρθε το γκολ. Από εκείνη την στιγμή και μετά το ΑΠΟΕΛ έδειξε τις σχετικές αδυναμίες που έχει όσον αφορά την ανατροπή και την αντίδραση όταν είναι πίσω στο σκορ. Η Ομόνοια νίκησε δίκαια με βάση την συνολική εικόνα των δύο ομάδων».

Χάθηκε η ευκαιρία με νίκη θα έπαιρνε το πρωτάθλημα το ΑΠΟΕΛ: «Αισθανόμασταν ότι θα χάναμε το δικαίωμα των δύο αποτελεσμάτων αλλά με το γκολ της Ανόρθωση φτάσαμε στο σημείο να διεκδικούμε εμείς με ΄δυο αποτελέσματα, όχι με τον τρόπο που περιμέναμε αλλά με τον απρόσμενο τρόπο. Έχουμε τετελεσμένο γεγονός και δεδομένο ότι έχουμε ένα αγώνα στην έδρα μας απέναντι σε μια πολύ καλή ομάδα και ευνοούμαστε με δύο αποτελέσματα. Εναπόκειται στον προπονητή και στους παίκτες πως θα διαχειριστούν το πλεονέκτημα αυτό που έχουμε».

Για το τελευταίο παιχνίδι και το πλεονέκτημα των δύο αποτελεσμάτων: «Το ΑΠΟΕΛ έχει δύο πλεονεκτήματα, το γεγονός ότι παίζει για δύο αποτελέσματα και ότι θα παίξει μπροστά στον κόσμο του. Όλα αυτά είναι θεωρητικά. Εγώ βλέπω αγωνιστικά ότι το πλεονέκτημα είναι ότι αρχίζοντας τον αγώνα δεν έχεις το άγχος ότι μπορεί να δεχθείς ένα γκολ και θα πρέπει να το γυρίσεις. Η ομάδα που δεν ευνοείται από την ισοπαλία θα έχει το άγχος μην δεχθεί το γκολ. Από την άλλη όταν θέλεις μόνο νίκη  μπαίνεις πιο επιθετικά και εκεί ίσως βοηθηθείς στην συνέχεια».

Η εικόνα του ΑΠΟΕΛ δεν είναι καλή το τελευταίο διάστημα: «Το ΑΠΟΕΛ είναι στην κορυφή εδώ και μήνες. Δεν πρέπει να βλέπουμε τι έκανε σωστό η λάθος μόνο το ΑΠΟΕΛ αλλά τι σωστά και τι λάθη έκαναν οι αντίπαλοι και δεν το έριξαν από την κορυφή. Το ΑΠΟΕΛ έδωσε εφτά αγώνες που αν έχανε θα έπεφτε από την κορυφή και δεν έχανε, απεναντίας νικούσε αυτά τα ματς. Υπάρχει και η άλλη πραγματικότητα όπου η ομάδα δεν ανταποκρίθηκε. Με Ανόρθωση και Ομόνοια στα πλέι οφ η ομάδα πήρε μόλις έναν από τους 12 διαθέσιμους βαθμούς».

Αν νικούσε η ΑΕΚ την Ανόρθωση θα ήταν μεγαλύτερη η μουρμούρα για τον προπονητή Σα Πίντο: «Η μουρμούρα και τώρα υπάρχει και εστιάζεται σε κάποια φάση στην διαχείριση που έγινε. Και ο προπονητής θα απαντήσει όπως είπα κι εγώ πιο πριν δίκην συνηγόρου του ΑΠΟΕΛ. Ότι κρατά μια ομάδα πρώτη απέναντι σε δυνατούς αντιπάλους εδώ και τέσσερις μήνες και έφεραν τα πράγματα με τέτοιο τρόπο την ομάδα στην τελευταία αγωνιστική στην έδρα της να παίζει για δύο αποτελέσματα για τον τίτλο. Η πραγματική εικόνα θα είναι στις 11 Μαίου μετά το τέλος του τελευταίου αγώνα».

Αν ήσασταν στην διοίκηση θα κρατούσατε τον προπονητή ανεξαρτήτως αποτελέσματος στην τελευταία αγωνιστική;  «Θα απαντήσω διπλωματικά. Θα δεχόμουν να είχα ένα προπονητή που κάθε χρόνο να φέρνει τον τελευταίο αγώνα στην έδρα μου και με ισοπαλία να παίρνει πρωτάθλημα».

Είστε αισιόδοξος για τον… τελικό του πρωταθλήματος; «Είμαι αισιόδοξος, παίζουμε στην έδρα μας, μπροστά στον κόσμο μας, παίζουμε για δύο αποτελέσματα».