ΧΑΜΠΟΥΛΛΑΣ: «Θα πρέπει να εξετάσουμε το ενδεχόμενο να φύγουμε από το «ΠΑΠ»!
ΑΝΟΡΘΩΣΗ

ΧΑΜΠΟΥΛΛΑΣ: «Θα πρέπει να εξετάσουμε το ενδεχόμενο να φύγουμε από το «ΠΑΠ»!

Τα έβγαλε όλα στην… φόρα ο Ευγένιος Χαμπουλλάς στην εκπομπή της Cablenet «ΑΝΟλα στην φόρα». Μίλησε για τις πρώτες αγωνιστικές, την συνέχεια, την διαιτησία, τα οικονομικά δεδομένα, ενώ άφησε ανοικτό το ενδεχόμενο η Ανόρθωση να μεταφέρει τις εγκαταστάσεις της στην ελεύθερη επαρχία Αμμοχώστου.
Αναλυτικά τα όσα δήλωσε ο πρόεδρος της βαρωσιώτικης ομάδας:
Για τις πρώτες αγωνιστικές: «Η συγκομιδή δεν είναι αυτή που αναμέναμε. Ούτε ο πιο απαισιόδοξος οπαδός μας δεν περίμενε 3 βαθμούς. Η Ευρωπαϊκή πορεία, βλέποντας και τα παιχνίδια της Ομόνοιας, επηρεάζει. Δεν είναι δικαιολογίες αυτά που λέω. Είχαμε και αρκετά προβλήματα στην προετοιμασία. Είμαι σίγουρος και βέβαιος, ότι η τεχνική ηγεσία που εμπιστεύομαι στο 100% θα προβεί στις διορθωτικές κινήσεις που πρέπει και να έχουμε τη σταθερότητα που είχαμε στην Ευρώπη».
Για την ήττα από τον Άρη: «Η έλλειψη συγκέντρωσης στα πρώτα στάδια του αγώνα έπαιξε σημαντικό ρόλο. Είχαμε το χειρότερο ξεκίνημα τα τελευταία χρόνια. Μας προβλημάτισε, σχολιάστηκε από όλους. Θα δει η τεχνική ηγεσία το πρόβλημα και θα το διορθώσει».
Για τη πιο άσχημη στιγμή του στην προεδρία: «Αυτό που με στεναχώρησε προσωπικά την τελευταία διετία, ήταν όταν βίωσα την υποκρισία και το ψέμα, εκ μέρους και κάποιων πολιτικών αξιωματούχων, αλλά και προέδρων σωματείων, χωρίς στοιχείο, στο βωμό του χρήματος, διέκοψαν το πρωτάθλημα. Ένα πρωτάθλημα που διεκδικήσαμε καθ’ όλη τη διάρκεια της περι΄όδου. Η ΚΟΠ πήρε την απόφαση να στείλει την Ομόνοια στο Champions League. Φάνηκε πόσο μικρόψυχοι είναι κάποιοι που ασχολούνται με το ποδόσφαιρο. Είναι θέματα που πρέπει να ψάξει η Ομοσπονδία και να τα διορθώσει».
Για τη διαιτησία: «Κάθε χρόνο η ίδια κασέτα από κάποιους. Εμείς είπαμε ότι θέλουμε να αποφεύγουμε τις έντονες τοποθετήσεις. Είχα πει ότι στηρίζουμε την Κυπριακή διαιτησία. Δεν ανεχόμαστε όμως, διαιτησίες όπως αυτές την προηγούμενη αγωνιστική, ή την 3η που καθόρισαν αποτελέσματα. Αυτό που είπα, είναι ότι είμαι σε θέση να συνεργαστώ, για να φτάσουν σε ένα καλό επίπεδο οι διαιτητές. Η κάθοδος ξένων διαιτητών είναι πρόσκαιρη λύση. Δεν προσφέρει μακροπρόθεσμα καλό στο κυπριακό ποδόσφαιρο. Δυστυχώς με τον τρόπο που συμπεριφέρονται κάποιοι και σφυρίζουν, δημιουργούν καχυποψία και δίνουν το δικαίωμα σε αυτούς, να λεν και να πράττουν, προσβάλλοντας και εμάς τους ίδιους».
Για το πανό στον αγώνα του Σούπερ Καπ: «Στον αγώνα του Σούπερ Καπ, ανέβηκε ένα προσβλητικό πανό για τους Αμμοχωστιανούς. Εκανα επιστολή στην Υπουργό Δικαιοσύνης, στον Αρχηγό της Αστυνομίας, στον ΚΟΑ, στην ΚΟΠ. Ζήτησα τον εντοπισμό και την καταδίκη τους. Δεν έκανε κανένας τίποτα σήμερα, δεν έχουμε καμία ενημέρωση. Αυτό τον νόμο τον κάναμε για να αποκλείσουμε τους οργανωμένους; Τον κάναμε για να τιμωρούμε; Αναμένω, θα αναμένω μέχρι 10 μέρες. Δίνω 10 μέρες και θα επανέλθουμε».
Για τα οικονομικά δεδομένα ,αν έχει βοηθήσει η είσοδος στους ομίλους: «Η οικονομική ευρωστία, είναι αυτή που δημιουργά συνθήκες στη διοίκηση, και τις βάσεις για βε΄λτίωση της γενικότερης εικόνας. Και του σωματείου και της εταιρείας. Είχαμε ζήσει πολύ άσχημες περιπέτειες. Με την επιστροφή Πουλλαΐδη, μέσα από τη σωστή διαχείριση, κάναμε ένα μικρό οικονομικό θαύμα. Σε καμία περίπτωση δεν επαναπαυόμαστε. Από την μέρα που έκατσα στην καρέκλα του προέδρου, έβαλα στόχο να μην έχει ο επόμενος να αντιμετωπίσει το βουνό των δυσκολιών, που διαχειριστήκαμε εμείς. Δεν είμαστε διατεθειμένοι να ρισκάρουμε το μέλλον και την βιωσιμότητα της Ανόρθωσης».
Για το παιχνίδι με την Γάνδη: «Πιστεύω πως αν παρουσιαστούμε συμπαγής όπως στα προηγούμενα παιχνίδια. Μπορούμε να πάρουμε αποτέλεσμα».
Για τον Τιμούρ Κετσπάγια: «Ο Τιμούρ είναι περισσότερο από προπονητής για την Ανόρθωση. Πολλοί με ρωτούν για το αν είναι ο καλύτερος που μπορεί να έχουμε. Θα απαντήσω, ότι είναι ο καταλληλότερος. Αυτόν ήθελε και αυτόν χρειάζεται κα τώρα η Ανόρθωση. Ξέρουμε τις προθέσεις του, την ειλικρίνιά του, τις ικανότητές του, θέλει την επιτυχία. Δεν ξέρει να χάνει και αυτό το έκανε και στο γήπεδο, όταν ήταν και ποδοσφαιριστής».
Για τα όσα λέχθηκαν πέρσι πριν ανανεώσει: «Πέρσι, είχαν γίνει κάποια γεγονότα που δεν μας τιμούσαν. Αυτό που ξέρω, είναι ότι σήμερα, στην τεχνική ηγεσία εχουμε ένα Τιμούρ που έχει πετύχει τους στόχους που ο ίδιος έθεσε. Με σκληρή δουλειά με το επιτελείο του, που είναι εξίσου πολύ καλό, ασχέτως αν δεν προβάλλετε. Και στους γυμναστές, και στο τμήμα σκάουτινγκ με επικεφαλή τον Κυριάκο Χατζηχαραλάμπους».
Για την επιστροφή του κόσμου και πιθανή επιστροφή των οργανωμένων: «Είναι πολύ σημαντική η επιστροφή του κόσμου. Δεν είναι δική μας η ευθύνη να βρεθεί μία φόρμουλα για την επιστροφή των οργανωμένων. Κατ’ αρχήν να ξεκαθαρίσω πως είμαι ενάντια στη βία και των κακών συμπεριφορών. Ίσως να πρέπει όμως να μπούμε σε νέο διάλογο. Έχω προκαλέσει και με επιστολές μου, αν μπορούμε να ξεπεράσουμε τα εμπόδια που υπάρχουν και να επιστρέψουν οι οργανωμένοι».
Για το αν θα αδειοδοτηθεί το γήπεδο της Ανόρθωσης, έτσι ώστε να φιλοξενεί αγώνες σε ομίλους διασυλλογικής διοργάνωσης: «Η Ανόρθωση στην έδρα της αποκτά μεγαλύτερη δυναμική. Έχουμε προβλήματα που είναι δύσκολο να ξεπεραστούν και να φτάσουμε στην αδειδότηση από την UEFA να παίζουμε στους ομίλους. Για να εκσυγχρονιστεί το γήπεδο, μέσα από μελέτες της αρχής αδειοδότησης, θα χρειαστεί ένα ποσό γύρω στα 5.5 εκατ. ευρώ. Μπορούμε να βελτιώσουμε το «Αντώνης Παπαδόπουλος». Δεν θα μπορεί όμως να αδειοδοτηθεί. Αυτό μου δημιουργεί μεγάλους προβληματισμούς, που θα μεταφέρω ενώπιον της συνέλευσης του Σωματείου. Θα πρέπει σε κάποια φάση, να εξετάσουμε το ενδεχόμενο να μεταφερθούμε πιο κοντά στην επαρχία μας. Νιώθω έντονα την ανάγκη, σε κάποια φάση, οι εγκαταστάσεις μας να είναι στην «καρδιά» της ελεύθερης επαρχίας Αμμοχώστου. Ή θα ανακαινίσουμε το γήπεδο ή θα ζητήσουμε και θα αιτηθούμε από την πολιτεία, η οποία μας έχει ξεχάσει. Η βόρεια κερκίδα πρεπει να ξαναχτιστεί, χρειάζονται 2 εκατομμύρια. Κάθε χρόνο αλλάζουμε γήπεδα για τις ακαδημίες, ανάλογα τι θα αποφασίσουν. Η Ανόρθωση διατηρεί τους δεσμούς του κόσμου με την Αμμόχωστο. Θα διατηρήσουμε αυτούς τους δεσμούς αν πάρουμε τολμηρές αποφάσεις. Να μεταφερθούμε αλλού για να μπορεί η Ανόρθωση να αγωνίζεται στους ομίλους στην έδρα της. Θα δώσει μεγαλύτερη δυναμική στην ομάδα αυτό. Και βαθμούς και έξτρα χρήματα. Θέλουμε να έχουμε τη δική μας βάση για να ήμαστε περισσότερο συγκεντρωμένοι και συσπειρωμένοι».
Το μήνυμά του στον κόσμο: «Να έχουν υπομονή να μας ανέχονται. Να μας πιστώνουν όταν κάνουμε λάθη. Μαζί ξεκίνησαμε και μαζί θα συνεχίσουμε να στηρίζουμε και να υπηρετούμε αυτό που λατρεύουμε, την Μεγάλη μας Κυρία».

Related posts