Τα … 60 πεταμένα εκατομμύρια απάντησαν. Ο χαφ που δεν τον εμπιστεύθηκαν, πεισμώνει και τα καταφέρνει. Το «παιδί του Σάρι» τραγουδά μαζί με την εξέδρα. Οι Χάβερτς, Ράις και Ζορζίνιο δεν σκέφτονται καθόλου πια την Τσέλσι και η νέα τους «σχέση», η Άρσεναλ, τους προσφέρει όλα όσα επιθυμούν.  

Ο Κάι Χάβερτς μπορεί να έφυγε μόλις πριν από κάτι λιγότερο από έναν χρόνο από το «Στάμφορντ Μπριτζ», αλλά όταν σκόραρε  εις βάρος των «μπλε» δεν συγκρατήθηκε καθόλου. Ήθελε να το γιορτάσει. Ήθελε να το βγάλει από μέσα του. Γιατί βρίσκεται κάπου που το περιβάλλον είναι τρομερά υποστηρικτικό και έπρεπε κάποια στιγμή να πετάξει από πάνω του την ταμπέλα των «60 πεταμένων εκατομμυρίων».

Στην Τσέλσι δεν κατάφερε ποτέ να προσφέρει όσα θα περίμενε ο σύλλογος, πιστώθηκε την ιδιότητα του φορ και δεν ταίριαξε ποτέ με τη φιλοσοφία των ανθρώπων με τους οποίους συνεργάστηκε και τώρα έχει όλα όσα αναζητά. Του έδειξαν υπομονή, τον εμπιστεύθηκαν, οι συμπαίκτες του χαίρονται για εκείνον και αυτός προσπαθεί πολύ. Και τα δυο γκολ του στο ντέρμπι με την πρώην του, το απέδειξαν περίτρανα.

 

Μαζί του πανηγύριζε και ο Ντέκλαν Ράις. Βέβαια, ο νυν φυσικός ηγέτης της Άρσεναλ – πέρα από το περιβραχιόνιο που βρίσκεται στο μπράτσο του Έντεγκααρντ – είχε πετύχει και μαγικό γκολ στο «Στάμφορντ Μπριτζ», στο ματς του πρώτου γύρου. Ως γνωστόν, ο Ράις ανδρώθηκε στις ακαδημίες των «μπλε» μαζί με τον Μέισον Μάουντ, αλλά κάπου η εμπιστοσύνη των προπονητών του χάθηκε. Κι έτσι κινήθηκε για… άλλες γειτονιές του Λονδίνου. Και τώρα βρίσκεται σ’ εκείνη όπου διεκδικεί το πρωτάθλημα.

 

 

Ο Ζορζίνιο άκουγε συνεχώς να τον χαρακτηρίζουν… το παιδί του Σάρι. Ότι έπαιζε μονάχα εξαιτίας της παρουσίας του Ιταλού κόουτς στον πάγκο της Τσέλσι. Όταν άλλαξε γειτονιά, του βγήκε κι εκείνου σε πολύ καλό. Ήταν σταθερή αξία στα χαφ των «μπλε», αλλά το πρότζεκτ του Αρτέτα τον τράβηξε. Και τώρα έφτασε σε σημείο να πανηγυρίζει και να τραγουδά με την εξέδρα τ’ όνομα του Χάβερτς στη λήξη του ιστορικού 5-0 επί των «μπλε», το βράδυ της Τρίτης.

 

 

Η πρώην, έχει σβήσει πια από το μυαλό των Χάβερτς, Ράις και Ζορζίνιο. Και το χαίρονται…