Λεφτά για το γήπεδο, λεφτά για τα κριτήρια Μαρτίου, λεφτά για να αποφευχθεί το εμπάργκο μεταγραφών και η αφαίρεση βαθμών από την ΟΥΕΦΑ, λεφτά για την επόμενη σεζόν. Επιπλέον, χρειάζεται και… διοίκηση.
Αυτό είναι το σκηνικό στην Ανόρθωση την υφιστάμενη χρονική περίοδο, με την κατάσταση να είναι κάτι παραπάνω από δύσκολη. Ασφυκτικά δύσκολη, θα μπορούσε να χαρακτηριστεί, καθώς το χρονοδιάγραμμα είναι εξαιρετικά πιεστικό.
Γίνονται υπεράνθρωπες προσπάθειες προκειμένου σε πρώτη φάση να μαζευτεί ένα ποσό κοντά στο ένα εκατομμύριο ευρώ ώστε να μπορέσει να ανταπεξέλθει στα κριτήρια Μαρτίου και να αποφευχθεί το χειρότερο σενάριο.
Η διοικούσα επιτροπή απεύθυνε έκκληση προς τον κόσμο ώστε να προπληρώσει το ποσό των 100 ευρώ για τα εισιτήρια διαρκείας της επόμενης σεζόν. Αυτό σημαίνει βεβαίως ότι για να καλυφθούν οι τρέχουσες υποχρεώσεις, θα αφαιρεθεί ένα ποσό που θεωρητικά θα υπολογιζόταν για τη νέα χρονιά.
Η Ανόρθωση ωστόσο δεν μπορεί καν να σκέφτεται την επόμενη σεζόν, παρά μόνο το «τώρα» και πώς θα ξεμπλέξει από τα μεγάλα προβλήματα που κρέμονται από πάνω της σαν δαμόκλειος σπάθη.

Ανδρέας Βεντούρης