Πράξη δεύτερη στο Πριγκιπάτο…

Δύο 24ώρα μετά το πρώτο μεταξύ τους παιχνίδι, η Μονακό υποδέχεται τη Φενέρμπαχτσε στο «Gaston Medecin» (20:00, Novasports 4) για το Game 2 της σειράς των playoffs της Ευρωλίγκας.

Την περασμένη Τετάρτη, οι Τούρκοι απέδρασαν με το διπλό, κάνοντας το break με το… καλησπέρα της σειράς και παίρνοντας εκείνοι το πλεονέκτημα έδρας από το πρώτο κιόλας ματς. Συγκεκριμένα, παρ’ ότι βρισκόταν πίσω στο σκορ στο μεγαλύτερο διάστημα του αγώνα, η ομάδα του Σαρούνας Γιασικεβίτσιους έδειξε χαρακτήρα στο φινάλε και πανηγύρισε τη νίκη με 95-91 στην παράταση (81-81 η κανονική διάρκεια).

Μεγάλος πρωταγωνιστής για τους νικητές ήταν ο Χέιζ-Ντέιβις με 19 πόντους και 7 ριμπάουντ, με τον Νικ Καλάθη να ακολουθεί σε απόδση με 17 πόντους, 4 ριμπάουντ και 3 ασίστ. Για τους γηπεδούχους που είδαν να χάνουν το πάνω χέρι από νωρίς ξεχώρισε ο Οκόμπο (19π.), ενώ, ο σούπερ σταρ της ομάδας, Μάικ Τζέιμς ολοκλήρωσε το παιχνίδι με 16 πόντους αλλά με μόλις 4/15 εντός πεδιάς.

Από την αρχή κιόλας των playoffs, το συγκεκριμένο ζευγάρι έμοιαζε ως το πιο αμφίρροπο, αφού η Φενέρ, παρά την 6η θέση που κατέλαβε στην regular season, παίζει ένα από τα καλύτερα μπάσκετ της Ευρώπης των τελευταίων μηνών.

Το αποψινό ματς είναι κομβικό ως προς την εξέλιξη της σειράς, αφού σε ενδεχόμενη νέα νίκη των Τούρκων, τότε θα έχουν δύο match ball στην έδρα τους για να κλείσουν μια θέση στο Final 4 του Βερολίνου.

Στα αγωνιστικά, οι Μονεγάσκοι δεν αντιμετωπίζουν ιδιαίτερα αγωνιστικά προβλήματα. Από την άλλη ωστόσο, η Φενέρ έχει να αντιμετωπίσει δύο μεγάλους «πονοκεφάλους», αφού εξαιρετικά αμφίβολοι δίνονται οι Σκότι Γουίλμπεκιν και Ταρίκ Μπιμπέροβιτς, ενώ, ο εκτός έχει τεθεί ο Τζόναθαν Μότλι.

Η μεταξύ τους σειρά:

Game 1: Μονακό-Φενέρμπαχτσε 91-95 (24/04)

Game 2: Μονακό-Φενέρμπαχτσε (20:00)

Game 3: Φενέρμπαχτσε-Μονακό (01/05, 20:45)

Game 4 (αν χρειαστεί): Φενέρμπαχτσε-Μονακό (01/05)

Game 5 (αν χρειαστεί): Μονακό-Φενέρμπαχτσε (08/05)