Παρότι πέρασε δύσκολες στιγμές κόντρα στον νεαρό αντίπαλό του (Νο.24), ο κορυφαίος τενίστας στον κόσμο επικράτησε με 7-5, 6-3 σε σχεδόν δύο ώρες και πέρασε στα προημιτελικά του Monte Carlo Masters για δέκατη φορά στην καριέρα του. Θα βρει τώρα απέναντί του τον Άλεξ Ντε Μινόρ, που νωρίτερα πέτυχε εύκολη νίκη σε βάρος του Άλεξ Πόπιριν.

Ο Νόλε έμεινε πίσω με 2-4 στο πρώτο σετ και έχασε δύο φορές προβάδισμα με μπρέικ στο δεύτερο, ωστόσο δεν έχασε την αυτοκυριαρχία του και κατάφερε να ξεφύγει από όλες τις… παγίδες του αγώνα. Η τρίτη ήταν και η… φαρμακερή στο δεύτερο σετ, καθώς πήρε προβάδισμα με 5-3 και σφράγισε στη συνέχεια την πρόκριση.

Έχει πλέον εννιά σερί νίκες στο χώμα, μετά την κατάκτηση του περσινού Roland Garros, και κυνηγάει τον πρώτο φετινό του τίτλο, ύστερα από τις μέτριες εμφανίσεις σε Australian Open και Indian Wells.

Σε ό,τι αφορά την προπονητική του κατάσταση, για την ώρα έχει στο πλευρό του τον συμπατριώτη και καλό του φίλο Νέναντ Ζίμονιτς, που πήρε προσωρινά (;) τη θέση του Γκόραν Ιβανίσεβιτς.