Ο προπονητής του Άρη, Αλεξέι Σπιλέφσκι, μίλησε σε podcast και μέσα σε άλλα στάθηκε στον Κοκόριν, στις πολλές κόκκινες που δέχεται και όχι μόνο.
Αναλυτικά:

Είσαι πολύ συναισθηματικός, σε αποβάλλουν συχνά. Πιστεύεις ότι τέτοια στατιστικά ίσως να… τρομάξουν πιθανούς κορυφαίους συλλόγους που μπορεί να ενδιαφερθούν για εσένα; «Ναι καταλαβαίνω. Αυτό το γεγονός πάντα με θυμώνει. Άνοιξα το στόμα μου – θα πάρω αμέσως κίτρινη ή κόκκινη κάρτα. Βλέπουμε ευρωπαϊκούς αγώνες, υπάρχει διαφορετική διαιτησία. Κάπου μπορείς να κάνεις λάθος, έρχεται ο διαιτητής, σου εξηγεί, σε καθησυχάζει. Στην Κύπρο μόλις ανοίξω το στόμα μου, μπαμ… κόκκινη! Λέω ότι αυτό είναι λάθος. Πέρυσι πήρα κόκκινη κάρτα επειδή αγκάλιασα τον τέταρτο διαιτητή, νόμιζε ότι προσπαθούσα να τον πνίξω. Θυμάμαι πώς συμπεριφερόταν ο Κλοπ την πρώτη του χρονιά στην Αγγλία. Όλοι νόμιζαν ότι ήταν τρελός. Μπορώ να φανταστώ πώς θα… πήγαινε στην Κύπρο. Θα καθόταν στην κερκίδα όλη τη σεζόν. Δεν νιώθω κανέναν σεβασμό από τους διαιτητές, ίσως είναι κάποιου είδους φθόνος».

Καταλαβαίνεις ότι οι φίλαθλοι σε προκαλούν και προσπαθούν να σε οδηγήσουν σε αποβολή; «Ναι. Αλλά δεν καταλαβαίνω ποιος και πώς κανονίζει τους επιτηρητές και την αστυνομία. Οι οπαδοί από την κερκίδα φωνάζουν ύβρεις για την οικογένειά μου και ζητούν να πεθάνω από καρκίνο. Αυτό είναι πάρα πολύ. Για κάποιο λόγο δεν έχω ακούσει κάτι τέτοιο στην Ευρώπη. Σεβασμός, μόνο σεβασμός. Κάποιοι φίλαθλοι μπορεί να μην με συμπαθούν, ας μου φωνάζουν. Αλλά το να εύχονται θάνατο στην κόρη μου είναι ανοησία. Πιστεύω ότι πρέπει να παρέμβει η Ομοσπονδία».

Για τον Κοκόριν: «Μου κάνει εντύπωση ο Κοκόριν, τον αγαπώ. Όταν είναι έτοιμος, είναι απλά εκπληκτικός. Του είπα: “Αν ήμουν προπονητής σου στα 18, θα έπαιζες στη Μπαρτσελόνα”. Αλλά όταν μόλις βγήκε στο γήπεδο και έπαιξε λίγο, δεν θα μας βοηθήσει. Στο γήπεδο δεν συγχωρείται όταν παίζεις λιγότερο. Στο γήπεδο πρέπει να παίξεις στο μέγιστο επίπεδο. Πρέπει να λάβετε υπόψη τον προϋπολογισμό του συλλόγου, δεν μπορείς να κρατήσεις έναν παίκτη που θα παίξει δύο αγώνες τη σεζόν. Ο Σάσα ανησυχεί όταν το παιχνίδι δεν πάει καλά. Του εύχομαι να αναρρώσει και να μας βοηθήσει να πετύχουμε τους στόχους μας».