Εννέα χρόνια στην ίδια ομάδα δεν τα λες και λίγα! Ο Γιούργκεν Κλοπ ανέλαβε τη θέση του προπονητή της Λίβερπουλ τον Οκτώβρη του 2015. Άλλαξε πλήρως το dna της βρετανικής ομάδας, δημιούργησε μια εκπληκτική φουρνιά ποδοσφαιριστών, χάρισε τίτλους στους «Κόκκινους» και τώρα αποχωρεί. Το προσεχές καλοκαίρι ο Γερμανός προπονητής κλείνει το κεφάλαιο Λίβερπουλ. Το Άνφιλντ θα αποχαιρετήσει έναν σπουδαίο. Έναν άνθρωπο που έβαλε την σφραγίδα του στην ιστορία της ομάδας.
Στα 56 του ο Κλοπ αισθάνεται την ανάγκη να ολοκληρώσει τη θητεία του στο Άνφιλντ. Ουδείς γνωρίζει πραγματικά τις προθέσεις του. Αποχωρεί για να προχωρήσει αλλού στην καριέρα του και να αναλάβει άλλη ομάδα; Αποχωρεί προκειμένου να ξεκουραστεί και να μείνει στα… πιτς για κάποιο χρονικό διάστημα;

Οι Γερμανοί προσφέρουν στον Κλοπ την Εθνική τους ομάδα
Στο Νησί πάντως, η Mirror αναφέρει πως ο Κλοπ έχει ήδη στα χέρια του μια άκρως δελεαστική πρόταση. Οι Βρετανοί υποστηρίζουν πως η Γερμανική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία σκέφτεται σοβαρά να κάνει πρόταση στον Γιούργκεν Κλοπ για τον πάγκο της Εθνικής Γερμανίας μετά το τέλος του EURO2024.
Αυτή τη στιγμή ο Γιούλιαν Νάγκελσμαν βρίσκεται στην ηλεκτρική… καρέκλα των «Πάντσερ». Στη Γερμανία ψιθυρίζεται πως ο τελευταίος θα είναι ο επόμενος προπονητής της Μπάγερν Μονάχου. Ο Γιούργκεν Κλοπ δεν έχει ανοίξει τα χαρτιά του όμως μοιάζει βέβαιο πως αν του γίνει όντως πρόταση για την Εθνική Γερμανίας θα τη λάβει σοβαρά υπόψιν.