Σοβαρά λάθη στην επικοινωνιακή διαχείριση της ασθένειας της Πριγκίπισσας της Ουαλίας Κέιτ Μίτλεντον από το Παλάτι του Μπάγκιγχαμ, διαπιστώνει η επικοινωνιολόγος Βασιλική Χριστοφή. Μιλώντας στην εκπομπή Alpha Ενημέρωση εξήγησε ότι η βρετανική Βασιλική Οικογένεια επέλεξε να γνωστοποιήσει ένα πρόβλημα υγείας που αντιμετωπίζει ένα από τα μέλη της με ένα βίντεο, αντί με μια γραπτή ανακοίνωση.

«Αυτά τα κάνει για εκδηλώσεις, φιλανθρωπίες και όχι τα προσωπικά της. Την ίδια ώρα, επειδή δεν υπήρχε από την αρχή διαφάνεια, δόθηκαν περισσότερες λεπτομέρειες σε αυτό το βίντεο από όσες έπρεπε, σε μια προσπάθεια να περιορίσουν τη ζημιά που ήδη υπάρχει.»

Η κυρία Χριστοφή τονίζει ότι η καθυστέρηση που παρατηρήθηκε στο να απαντηθούν διάφορα σενάρια και θεωρίες συνωμοσίας που αναπτύχθηκαν γύρω από την πολύμηνη απουσία της Πριγκίπισσας της Ουαλίας από τα καθήκοντα της, αποδείχθηκε επιζήμια.

«Υπάρχει μια θεωρία στις δημόσιες σχέσεις που λέει ότι τα πράγματα γίνονται χειρότερα όσο αργείς να απαντήσεις σε μια κρίση. Να είσαι ειλικρινής για να μην δημιουργηθούν όλα αυτά που δημιουργήθηκαν. Άλλα είπαν τα Χριστούγεννα, άλλα είπαν μετά. Και είναι αυτό που συζητείται περισσότερο, ότι δεν υπάρχει διαφάνεια και ειλικρίνεια.»

Ερωτηθείσα γιατί δεν έχει εκδοθεί ιατρικό ανακοινωθέν για την υγεία της Κέιτ Μίντλετον, όπως συνέβη στην περίπτωση της ασθένειας του Βασιλιά Καρόλου, η κυρία Χριστοφή απάντησε ότι κάτι τέτοιο έπρεπε να γίνει παρά το ότι δεν προβλέπεται από το πρωτόκολλο.

«Όλα αυτα περί Τεχνητής Νοημοσύνης (για την παραγωγή του βίντεο) οφείλεται στο γεγονός ότι δεν δόθηκαν ξεκάθαρα τα πράγματα προς τα έξω.»

Η επικοινωνιολόγος εκτίμησε ότι η απουσία του Πρίγκιπα Ουίλιαμ από το πλευρό της Κέιτ Μιντλεντον, οφείλεται στην απόφαση του Μπάκιγχαμ να μην διαχειριστεί ακόμη μια κρίση.

«Αν τον έβαζαν στο πλευρό της θα έπρεπε να διαχωριστεί το τι θα πει αυτός και το τι θα πει εκείνη. Την έβαλαν μόνη της για να περιοριστεί η ζημιά. Το ότι λέει περισσότερες λεπτομέρειες, από όσα λέγονται συνήθως, είναι για δικαιολογήσει το τι έγινε μέχρι σήμερα»

Η κυρία Χριστοφή ανέφερε ότι η φημολογία περί ψεύτικου σκηνικού που στήθηκε στην εξοχική οικία του ζεύγους και περί σωσία, ενισχύονται από το γεγονός ότι δεν κινείται ούτε φύλο από τα δέντρα και τους θάμνους που περιβάλλουν την Πριγκίπισσα της Ουαλλίας.

«Όταν κρύβονται πράγματα, μεγαλώνει η παραφιλολογία. Και αυτό ειδικά στην Μεγάλη Βρετανία που αρέσκεται σε αυτό.»

Η επικοινωνιολόγος θεωρεί ότι το βίντεο θα μπορούσε να δημοσιευτεί ταυτόχρονα με ένα γραπτό, ιατρικό ανακοινωθέν αφού μαγνητοσκοπήθηκε την περασμένη Τετάρτη και μεταδόθηκε την Παρασκευή.

Περισσότερα στο: https://www.alphanews.live/international/theories-synomosies-kai-parafilologia-piso-apo-tin-astheneia-tis-keit-mintlenton