Η Μάντσεστερ Σίτι επιβεβαίωσε εύκολα τα προγνωστικά κόντρα στην Κοπεγχάγη και προκρίθηκε στους προημιτελικούς του Champions League. Εχοντας εξασφαλίσει ουσιαστικά το «εισιτήριο» για την οκτάδα από το πρώτο ματς (3-1), οι «πολίτες» νίκησαν χθες για δεύτερη φορά τους πρωταθλητές Δανίας με το ίδιο σκορ και έγραψαν ιστορία στα ευρωπαϊκά κύπελλα.

Συγκεκριμένα σύμφωνα με την «Opta Stats Perform», σε σύγκριση με τα πιο σημαντικά πρωταθλήματα στην Ευρώπη και στη Αμερική, η Σίτι είναι η πρώτη ομάδα στην ιστορία των μεγάλων ευρωπαϊκών διοργανώσεων που πετυχαίνει τρία ή περισσότερα γκολ σε εννέα διαδοχικά εντός έδρας παιχνίδια.

Επιπλέον είναι η πρώτη αγγλική ομάδα που κερδίζει 10 διαδοχικούς αγώνες στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση της Ευρώπης. Επίσης η ομάδα του Πεπ Γκουαρδιόλα έχει επικρατήσει στα 28 από τα 30 τελευταία εντός έδρας παιχνίδια της στο Champions League, συμπεριλαμβανομένων των τελευταίων 12 στη σειρά!

Είναι τέλος μόλις η δεύτερη ομάδα που έχει 30 και πάνω συνεχείς εντός έδρας αγώνες χωρίς ήττα στη διοργάνωση, μετά την Μπαρτσελόνα, που έχει το ρεκόρ των 38 αγώνων στο χρονικό διάστημα Σεπτέμβριος του 2013-Νοέμβριος του 2020.