Ο Ολυμπιακός έκανε την δουλειά το απόγευμα της Κυριακής (28/4). Οι ερυθρόλευκοι επικράτησαν 4-1 της Λαμίας για την 8η αγωνιστική των playoffs της Stoiximan Super League και επέστρεψαν στις νίκες, μετά την προ ημερών ισοπαλία με τον Άρη.

Οι τελικές και τα xGoals της αναμέτρησης
Οι τελικές και τα xGoals της αναμέτρησης

Οι βάσεις για την ερυθρόλευκη νίκη μπήκαν μέσα σε τρία λεπτά στο πρώτο μέρος. Ο Τσικίνιο άνοιξε το σκορ στο 24′, ενώ στο 27′ ο Φραν Ναβάρο διπλασίασε τα τέρματα των Πειραιωτών. Στο 52ο λεπτό ο Ποντένσε πέτυχε και τρίτο γκολ για τους γηπεδούχους, με τον Τόσιτς να μειώνει στο 64′. Το… κερασάκι έβαλε ο Αλεξανδρόπουλος στο 90+3′.

Ο Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ προχώρησε σε rotation, διαχειρίστηκε το υλικό του, ώστε οι ποδοσφαιριστές του Ολυμπιακού να είναι απολύτως έτοιμοι για την πρώτη μεγάλη μάχη απέναντι στην Άστον Βίλα την Πέμπτη (2/5, 22:00) στο Μπέρμιγχαμ για τα ημιτελικά του Conference League.

Όσον αφορά στη βαθμολογία, ο Ολυμπιακός με αυτό το τρίποντο έφτασε τους 70 βαθμούς και πέρασε τρίτος πάνω από τον ΠΑΟΚ (παίζει με την ΑΕΚ στις 19:30). Στην 6η θέση η Λαμία με 36 βαθμούς.

Το ματς

Το παιχνίδι είχε χαμηλό τέμπο, αν και ο Ολυμπιακός είχε την πρωτοβουλία των κινήσεων από τα πρώτα λεπτά. Στο 12ο λεπτό ο Βέζο πήρε την κεφαλιά μέσα από την περιοχή, αλλά ο Κοσέλεφ μπλόκαρε. Στο επόμενο διάστημα οι φιλοξενούμενοι επιχείρησαν να κρατήσουν την μπάλα και να κρατήσουν μακριά από την περιοχή τους, τους ερυθρόλευκους.

Ωστόσο, ο Ολυμπιακός πάτησε γκάζι και στο 24ο λεπτό πήρε προβάδισμα. Η μπάλα από τον Μασούρα έφτασε στον Ποντένσε στα αριστερά της περιοχής. Εκείνος ταλαιπώρησε με τις ντρίμπλες του την άμυνα της Λαμίας, τροφοδότησε τον Τσικίνιο, που με τη μία έστειλε την μπάλα στα δίχτυα για το πρώτο του γκολ με τα ερυθρόλευκα.

Τρία λεπτά αργότερα, οι Πειραιώτες πέτυχαν και δεύτερο γκολ. Μετά από λάθος του Μαρτίνεθ, ο Έσε έβγαλε την κάθετη μπαλιά στον Ναβάρο, που σούταρε ιδανικά εκτός περιοχής για το 2-0. Οι Πειραιώτες συνέχιζαν να απειλούν, με τον Έσε στο 32′ και τον Ποντένσε στο 38′ να έχουν τελικές.

Το ημίχρονο τελείωσε με τον Ολυμπιακό να έχει κάνει κάτι περισσότερο από την μισή δουλειά και να πηγαίνει στα αποδυτήρια με προβάδισμα δύο τερμάτων.

Ο Ολυμπιακός μπήκε δυναμικά και στο δεύτερο μέρος. Στο 50′ προειδοποίησε με κεφαλιά του Μασούρα και δύσκολη απόκρουση του Κοσέλεφ. Δύο λεπτά αργότερα, οι Πειραιώτες πέτυχαν και τρίτο γκολ. Ο Σιμόν γύρισε λάθος την μπάλα, ο Ποντένσε πλάσαρε τον τερματοφύλακα των φιλοξενούμενων που είχε βγει και έγινε το 3-0.

Ο Ολυμπιακός είχε νέα καλή στιγμή στο 55′ με τον Μασούρα να μην μπορεί να “κρεμάσει” τον Κοσέλεφ. Ο Μεντιλίμπαρ σε αυτό το σημείο προχώρησε και στις πρώτες παρεμβάσεις του, ξεκουράζοντας τους Ρέτσο και Τσικίνιο, οι οποίοι προορίζονται βασικοί για την Αγγλία.

Η Λαμία φρόντισε να φανεί απειλητική και μάλιστα στο 64ο λεπτό μείωσε. Ο Λέικ εκτέλεσε γρήγορα φάουλ, ο Τόσιτς πήρε την μπάλα έκανε το σουτ με το αριστερό μπροστά από τον Άμπι στα όρια της περιοχής και σκόραρε.

Οι φιλοξενούμενοι στο 78ο λεπτό έφτασαν κοντά και σε δεύτερο γκολ. Ο Τόσιτς τροφοδότησε τον Τσιλούλη στα δεξιά, εκείνος πλάσαρε, αλλά η μπάλα πέρασε λίγο δίπλα από την εστία του Πασχαλάκη. Οι ερυθρόλευκοι απάντησαν, με τον Κίνι να γυρίζει στον Ελ Κααμπί και τον Κοσέλεφ να μπλοκάρει το πλασέ του Μαροκινού στράικερ.

Η Λαμία προσπαθούσε να κάνει αισθητή την εμφάνισή της, αλλά πριν από το τελευταίο σφύριγμα ο Ολυμπιακός ήταν εκείνος που πέτυχε το γκολ. Ελ Αραμπί τροφοδότησε υπέροχα στην περιοχή τον Ελ Κααμπί, ο οποίος γύρισε στον Αλεξανδρόπουλος, που σκόραρε με εξουδετερωμένο τον τερματοφύλακα στο 90+3′ του παιχνιδιού.

Τα στατιστικά και οι κορυφαίες επιδόσεις στο Ολυμπιακός - Λαμία
Τα στατιστικά και οι κορυφαίες επιδόσεις στο Ολυμπιακός – Λαμία
  • ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Πασχαλάκης, Κίνι, Ρέτσος (59′ Άμπι), Βέζο, Ρίτσαρντς, Τσικίνιο (59′ Αλεξανδρόπουλος), Έσε, Όρτα (84′ Ελ Αραμπί), Μασούρας (73′ Μαρτίνς), Ποντένσε, Ναβάρο (73′ Ελ Κααμπί)
  • ΛΑΜΙΑ: Κοσέλεφ, Σίντκλεϊ, Σιμόν (59′ Τόσιτς), Τζανετόπουλος, Γιαννούτσος, Νούνιες (46′ Τερεζίου), Τζανδάρης, Τσιλούλης, Μαρτίνεθ (75′ Τσούκαλος), Λέικ (84′ Τσιλιανίδης), Κοντονίκος (46′ Βασιλαντωνόπουλος)