Ο αγώνας με την Πάφος FC θα δημιουργήσει μεγάλο απόηχο στην Ανόρθωση, για τους εξής τρεις λόγους:
1)
Η ήττα ουσιαστικά της διαγράφει κάθε πιθανότητα για ένα ευρωπαϊκό εισιτήριο. Βρισκόμενη πλέον στο -11 από την 3η θέση, μόνο μαθηματικές είναι οι ελπίδες της κι όχι ουσιαστικές. Συνεπώς, θα έχει μεγάλο ενδιαφέρον το πώς θα διαχειριστεί την επόμενη (δύσκολη) μέρα. Όχι μόνο μέχρι το τέλος της τρέχουσας σεζόν, αλλά και για την επόμενη, με δεδομένο πλέον το ότι η διοίκηση δεν μπορεί να προσδοκά σε… ευρωπαϊκά έσοδα.
2) Οι δηλώσεις του Νταβίντ Γκαγιέγο για το οικονομικό και τις… παρενέργειες που δημιουργούν, ομολογουμένως προκάλεσαν αίσθηση. Κυρίως, στην αναφορά του ότι πρόκειται για την πιο δύσκολη επαγγελματική σεζόν της καριέρας του (!), αλλά και στο ότι οι δυσκολίες στο οικονομικό είναι ένας από τους λόγους που δεν καταφέρνει η ομάδα να πάρει αυτά που έπαιρνε στο πρώτο μισό της σεζόν.
Θα ‘χει λοιπόν μεγάλο ενδιαφέρον η αντίδραση της διοίκησης στα λεγόμενα του Ισπανού προπονητή, ο οποίος κλήθηκε το πρωί της Δευτέρας να δώσει εξηγήσεις, σε συνάντηση στην παρουσία του Αντόνιο Πριέτο (ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ)!
3) Το πώς θα διαχειριστεί την (μία ακόμη) ανόητη ενέργεια του Τσίκο, δεχόμενος την κόκκινη κάρτα σε ένα χρονικό σημείο που η Ανόρθωση έδειχνε να ελέγχει το ματς, που όδευε προς το τέλος του. Δεν ήταν η πρώτη, ούτε η δεύτερη. Αυτός όμως είναι ο Τσίκο και στην Ανόρθωση ήξεραν τι ακριβώς έπαιρναν, με τα θετικά και τ’ αρνητικά του.

Ανδρέας Βεντούρης