Τη δική του άποψη για τα τεκταινόμενα, γύρω από το σκάνδαλο που έχει αποκαλυφθεί για τη Μονή Οσίου Αββακούμ στο Φτερικούδι, έδωσε ο Μητροπολίτης Λεμεσού, κ.κ. Αθανάσιος, υποδεικνύοντας πως τα σκάνδαλα και οι πειρασμοί χρειάζονται πολλή προσευχή, επειδή χτυπούν την πίστη.

Ο Μητροπολίτης Λεμεσού μιλούσε στο πλαίσιο της εκπομπής που πραγματοποιεί στο ραδιόφωνο της Μητρόπολης το βράδυ της Κυριακής και ερωτηθείς ποια είναι η σωστή στάση που πρέπει να τηρούν οι πολίτες, αναφορικά με το σκάνδαλο, επεσήμανε πως «δυστυχώς τα σκάνδαλα πάντοτε υπάρχουν και αυτός που τα δημιουργεί είναι ο διάβολος, που βρίσκει αδύνατους ανθρώπους από εμάς και μας κάνει διάφορα πράγματα για να στενοχωρούμαστε. Σίγουρα λυπούμαστε για τα σκάνδαλα, θλιβόμαστε για τον σκανδαλισμό των πιστών, αλλά αυτοί οι πειρασμοί χρειάζονται πολλή προσευχή».

Ο Λεμεσού Αθανάσιος πρόσθεσε πως δεν πρέπει «να μην κατακρίνουμε κανένα άνθρωπο και να αφήσουμε την εκκλησία, τους επισκόπους ανεπηρέαστους, να κάνουν το έργο που πρέπει να κάνουν, για να τακτοποιήσουν τυχόν σκάνδαλα και αταξίες που υπάρχουν ανάμεσα στους ανθρώπους της εκκλησία. Είμαστε άνθρωποι όλοι μας, κανένας δεν μπορεί να πει ότι είναι αναμάρτητος ή αλάνθαστος. Όλοι κάνουμε λάθη και έχουμε αμαρτίες. Ο Θεός να μας συγχωρέσει όλους μας, αλλά με αγάπη και καλοσύνη, να αντιμετωπίσουμε τους εαυτούς μας και εκεί που πρέπει η εκκλησία να λειτουργήσει με τρόπο αυστηρό θα το κάνει οπωσδήποτε. Όμως, εμείς οι υπόλοιποι να βοηθούμε την εκκλησία με την προσευχή μας».

Καταλήγοντας, ο Μητροπολίτης Λεμεσού επεσήμανε ότι «τα σκάνδαλα και οι πειρασμοί χρειάζονται πολλή προσευχή, επειδή χτυπούν την πίστη. Να μείνουμε πιστοί στον Χριστό και στην εκκλησία, ανεξάρτητα αν κάποιοι από εμάς κάνουμε λάθη και αμαρτίες. Ο Θεός να μας ελεήσει και να μας σκεπάσει όλους. Προσευχή πολλή».

ΠΗΓΗ: REPORTER