Η Νάπολι θέλησε να στείλει ξεκάθαρο μήνυμα κατά του ρατσισμού και να δείξει την έμπρακτη στήριξή της προς το πρόσωπο του Ζουάν Ζεσούς, με τους παίκτες των παρτενοπέι να γονατίζουν πριν από τη σέντρα της αναμέτρησης με την Αταλάντα.
Ο αθλητικός δικαστής απάλλαξε τον Φραντσέσκο Ατσέρμπι από τις κατηγορίες για ρατσιστική επίθεση εις βάρος του Ζουάν Ζεσούς, θεωρώντας πως δεν υπήρχαν στοιχεία που να αποδεικνύουν την ενοχή του, με την Νάπολι ωστόσο να μην μένει άπραγη μετά από αυτή την απόφαση και να δείχνει αμέριστη συμπαράσταση στον δικό της ποδοσφαιριστή.
Αυτό έγινε αντιληπτό με τον πλέον πασιφανές τρόπο στο πλαίσιο της εντός έδρας αναμέτρησης με την Αταλάντα για την 30η αγωνιστική του Καμπιονάτο, με τη διοίκηση των παρτενοπέι να ζητάει από το κοινό της να ενώσει τη φωνή του για να πει “όχι” στον ρατσισμό και τους ίδιους τους παίκτες να στηρίζουν τον Βραζιλιάνο αμυντικό με τον δικό τους ξεχωριστό τρόπο.


Αυτό έγινε πριν από τη σέντρα του αγώνα, με τους παίκτες της Αταλάντα να είναι παραταγμένοι όρθιοι στη σέντρα, ως είθισται, την ώρα της ανάκρουσης του ύμνου στην Serie A και εκείνους της Νάπολι, να γονατίζουν στο χορτάρι, θέλοντας να στείλουν μήνυμα πως είναι κατά των διακρίσεων, οποιουδήποτε είδους.
Σημειώνεται πως συμμετοχή στο συγκεκριμένο τελετουργικό δεν είχαν μόνο οι παίκτες που βρίσκονταν στο αρχικό σχήμα της ομάδας του Φραντσέσκο Καλτσόνα αλλά και όλοι οι αναπληρωματικοί, δείγμα της σύμπνοιας στο στρατόπεδο της Νάπολι στην υπόθεση της διαμάχης του Ζεσούς απέναντι στον Ατσέρμπι.