Είναι το γήπεδο που τον μισεί περισσότερο από κάθε άλλο. Είναι το γήπεδο που τον εξιτάρει περισσότερο από κάθε άλλο. Κάθε φορά που ο Βινίσιους επισκέπτεται το «Μεστάγια» είναι casus bell, με φωνές, αποδοκιμασίες και ενίοτε ρατσιστικές ιαχές.

Σε όλα αυτά, ο Βραζιλιάνος απάντησε με… ποδόσφαιρο. Η Βαλένθια προηγήθηκε με 2-0, όμως δύο γκολ του Βίνι έσωσαν τον βαθμό για την βασίλισσα σε ένα καταπληκτικό ματς, που τα είχε όλα.

Οι νυχτερίδες κατάφεραν να αιφνιδιάσουν την βασίλισσα και προηγήθηκαν με 2-0 χάρη σε δύο κολλητά γκολ. Μία γυριστή κεφαλιά του Ούγκο Ντούρο (27’) και ένα ολέθριο λάθος του Καρβαχάλ που πρόσφερε το γκολ στο πιάτο του Γιάρεμτσουκ (30’) έφερε προβάδισμα δύο τερμάτων στους γηπεδούχους, όμως η Ρεάλ έμεινε ζωντανή.

Ο Βινίσιους μείωσε στην τελευταία φάση του ημιχρόνου με προβολή, έπειτα από σέντρα του Ροντρίγκο (45’, 2-1), με την επανάληψη να είναι επεισοδιακή.

Ο Μαμαρντασβίλι γλίτωσε το 2-2 σε τετ-α-τετ του Μπέλιγχαμ όμως δεν μπορούσε να κάνει τίποτα στην κεφαλιά εξ’ επαφής του Βινίσιους για το 2-2 (76’).

Ο σοβαρός τραυματισμός του Ντιακαμπί (85’) πάγωσε το γήπεδο, όμως στις καθυστερήσεις έγιναν… τα πάντα. Το VAR πήρε πίσω το πέναλτι που κέρδισε ο Ούγκο Ντούρο, η Βαλένθια άγγιξε το τρίτο γκολ σε δύο μεγάλες στιγμές του Γκονζάλεθ, ενώ στο 99ο λεπτό έγινε το απόλυτο.

Ο Χιλ Μανθάνο σφύριξε λήξη την ώρα που ο Μπραχίμ Ντίαθ έκανε την τελευταία σέντρα του ματς, ο Μπέλιγχαμ σκόραρε με κεφαλιά, όμως το γκολ δεν μέτρησε ποτέ αφού ο διαιτητής είχε σφυρίξει ήδη λήξη, σε μία απόφαση που έφερε γενική σύρραξη.