Το ματς με την Αλμερία ήταν οριακό για τη Θέλτα και τον τεχνικό της Ράφα Μπενίτεθ που θα έχασε τη θέση του αν η ομάδα δεν κέρδιζε. Το κλαμπ του Βίγκο όμως επικράτησε με 1-0 και πήρε βαθμολογική ανάσα.

Στο 17ο λεπτό ο Μπελτράν επιχείρησε να σκοράρει από κόρνερ αλλά ο Μαξιμιλιάνο έδιωξε. Τρία λεπτά μετά η Θέλτα σκόραρε με τον Μπάμπα αλλά το VAR εντόπισε οφσάιντ στη φάση.  Οι φιλοξενούμενοι άγγιξαν το γκολ στο 36’ όταν ο Λάνγκα έστειλε με σουτ την μπάλα στο δοκάρι και στην επαναφορά εκτέλεσε άουτ. Στις καθυστερήσεις του ημιχρόνου ο Λούκα Ρομέρο δέχθηκε χτύπημα με τις τάπες στο σαγόνι και διακομίστηκε στο νοσοκομείο. Η Αλμερία έμεινε με δέκα στο 65’ όταν ο Λάνγκα είδε κόκκινη για τάκλιν στον Μπάμπα. Με παίκτη παραπάνω οι γηπεδούχοι κυριάρχησαν με στο 73’ άνοιξαν το σκορ με εντυπωσιακό σουτ του Μινγκέθα. Τέσσερα λεπτά μετά ο Λάρσεν δεν κατάφερε να νικήσει τον Μαξιμιλιάνο και να διπλασιάσει τα τέρματα της Θέλτα. Στο 82’ ο Μπαπτιστάο τραυματίστηκε αλλά οι αλλαγές είχαν ολοκληρωθεί. Έτσι επέστρεψε στο χορτάρι αλλά ουσιαστικά δεν μπορούσε να αγωνιστεί. Η Θέλτα παίζοντας ουσιαστικά με δύο παίκτες παραπάνω είχε μεγάλη ευκαιρία με τον Λάρσεν στο 90’.

ΘΕΛΤΑ Β.: Γκουαΐτα, Μανκίγιο, Στάρφελτ, Ουνάι Νούνιεθ, Μανού Σάντσεθ (79’Θέρβι), Μινγκέθα (89’Σοτέλο), Μπελτράν, Ντε λα Τόρε (89’Άλβαρεθ), Μπάμπα, Δουβίκας (60’Αγένδε), Λάρσεν.

ΑΛΜΕΡΙΑ: Μαξιμιλιάνο, Μαρκ Πουμπίλ, Έντγκαρ, Ραντοβάνοβιτς, Λάνγκα, Μπάμπα, Ρομπερτόνε (68’Θεντέγες), Λούκα Ρομέρο (45+2’ Μπαπτιστάο), Βιέρα (68’Λόπι), Εμπάρμπα (62’Αρίμπας), Λοσάνο (62’Ραμαζάνι).

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ