Ένα εξωφρενικό σενάριο θέλει την Άιντραχτ να χρειάζεται να ηττηθεί την τελευταία αγωνιστική, ώστε να μπορέσει να προκριθεί στο Champions League της νέας περιόδου.
Η Γερμανία απέκτησε πέμπτο εισιτήριο για το Champions League της νέας περιόδου, χάρη στη νίκη που πέτυχε η Ντόρτμουντ κόντρα στην Παρί Σεν Ζερμέν στον πρώτο ημιτελικό στη Βεστφαλία.
Ωστόσο οι Γερμανοί μπορούν να εξασφαλίσουν και έκτο εισιτήριο στην ευρωπαϊκή διασυλλογική διοργάνωση. Αυτό μπορεί να γίνει αν η Ντόρτμουντ κατακτήσει το Champions League και την ίδια στιγμή τερματίσει στην πέμπτη θέση στη Bundesliga (δεν μπορεί να πέσει πιο χαμηλά).
Αν ωστόσο η ομάδα του Τέρζιτς προσπεράσει την τέταρτη Λειψία, τότε οι γερμανικές ομάδες στο Champions League θα είναι πέντε.
Η Άιντραχτ Φρανκφούρτης ακολουθεί στην έκτη θέση και έχει τις περισσότερες πιθανότητες για να τερματίσει εκεί στο φινάλε του πρωταθλήματος.
Για να μπορέσει να επωφεληθεί από αυτή τη συνθήκη ίσως χρειαστεί να χάσει σκόπιμα την τελευταία αγωνιστική. Η ομάδα της Φρανκφούρτης φιλοξενεί τη Λειψία την τελευταία αγωνιστική, η οποία είναι στην τέταρτη θέση. Η Άιντραχτ θέλει να παραμείνουν οι “ταύροι” σε αυτή τη θέση (και να τους δώσουν τους βαθμούς), ώστε η Ντόρτμουντ να παραμείνει πέμπτη και να μπει στο Champions League ως η πρωταθλήτρια Ευρώπης.
Έτσι το πέμπτο εισιτήριο θα μεταφερθεί στην έκτη Άιντραχτ που έχει μια σχετική απόσταση ασφαλείας από τους διώκτες της, τρεις στροφές πριν από το φινάλε του γερμανικού πρωταθλήματος.